Bijuteriile din lapte matern – mai prețioase decât diamantele, pentru mame
„Pietrele” sunt foarte asemănătoare cu opalul, piatra semiprețioasă alb-cremoasă. Culoarea exactă depinde însă de culoarea laptelui matern, mai gălbui, albicios sau alb strălucitor. Tocmai de aceea bijuteriile sunt unice.
Pe lângă lapte, în model se pot adăuga șuvițe de păr de la botez, fragmente din cordonul ombilical, flori uscate sau pigmenți.
Cristina Andreescu, de la Bijuterii cu lapte matern, cea care a realizat primele astfel de podoabe în România, spune că nu vinde produse, ci transpune povești și sentimente, în bijuterii. Este mămica a 3 copii, un băiat de 6 ani și două gemene de un an și jumătate și a simțit din plin emoțiile alăptatului. Realizează bijuterii de 6 ani, iar comenzile nu se opresc. Mămicile sunt impresionate și consideră aceste mici obiecte unice o amintire minunată.
Sursa foto: bijuteriilaptematern
Camelia Munteanu, de la Aniamisboutique ne-a povestit că are doi copii pe care i-a alăptat în tandem și a vrut să păstreze acele momente atât de speciale pentru totdeauna. Își dorea ceva palpabil care să celebreze povestea minunată și deloc ușoară a alăptatului. Un obiect mic, dar plin de semnificație: o bijuterie în care să încorporeze picături de “viață”. A creat întâi pentru ea și apoi au vrut și prietenele.
Sursa foto: aniamisboutique.ro/
Și totuși cum devine laptele… piatră?Laptele trece printr-un proces de conservare și solidificare, iar mai apoi este introdus în rășină. Când aceasta se usucă, se trece la șlefuire și finisare.
Laptele nu trebuie să fie proaspăt, pentru că nu este folosit pentru consum. Pentru realizarea acestor bijuterii se poate folosi și lapte vechi, congelat de peste 5 ani. În funcție de tehnica folosită și de model, este nevoie de 5-30 ml de lapte pentru realizarea unei astfel de bijuterie.
Laptele - legătură între mamă și bebelușul eiAlăptatul este o experiență magică, care cimentează relația dintre mame și bebelușii lor. Apropierea fizică, atingerea piele pe piele și contactul vizual ajută copilul să se simtă în siguranță, iar mama trăiește un vârtej de emoții. Îmbrățișarea din timpul alăptatuluiI crează o legătura emoțională profundă între cei doi. Poate și de aceea unele dintre mame întârzie momentul în care decid să înțarce bebelușul.
În cazurile nefericite, atunci când mamele pierd un copil, simt nevoia să păstreze ceva care să le amintească de cel mic. Din lapte matern se pot realiza și obiecte comemorative, iar Cristina Andreescu crede că acestea devin și mai încărcate de gingășie.
Unii pot strâmba din nas însă în fața unui asemenea proiectO mamă iubește sentimentele care însoțesc aceste mici amintiri, dar unora le poate părea cel... ciudat. Creatoarele acestor bijuterii din lapte matern spun că primesc mesaje de la oameni intrigați de aceeastă idee.
Camelia Munteanu își amintește cum chiar soțul ei era reticent la început și nici nu voia să audă de o astfel de afacere. Când însă a văzut ce delicate sunt lucrurile pe care le realizează și cât de fericite sunt cele care le poartă, a acceptat ideea.
Creatoarele de bijuterii cu lapte matern nu se lasă afectate de răutăți și aduc bucurie în continuare mamelor care vor să-și „poarte” iubirea pentru copiii lor.