Curmalele și beneficiile lor în timpul sarcinii
Fructele și legumele proaspete trebuie să fie zilnic incluse în alimentație, cu atât mai mult în perioada de sarcină. Atunci ai nevoie de mai mulți nutrienți pentru a nu te simți lipsită de energie.
Curmalele sunt fructele mici, uscate și maronii, dulci și aromate, originare din Orientul Mijlociu. Acestea sunt un dulce sănătos pentru viitoare mămică și pentru bebelușul ei pentru că au o mulțime de beneficii, iar fructoza naturală ajută în cea mai mare parte în combaterea oboselii.
Aceste fructe sunt printre cele mai bogate în vitamine și antioxidanți: conțin vitamina A, vitamina K, thiamină (B1), riboflavină (B2), niacină (B3), colină (B4), vitamina B6, folați, acid pantotenic, betaină, au în compoziție minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan.
Beneficiile curmalelor în timpul sarcinii:
Oferă energia de care are nevoie mămica pentru a rămâne activă. Curmalele vor aduce organismului zaharurile și nutrienții de care are nevoie, iar dacă sunt prea dulci, sfatul nostru este să le consumi treptat.
Curmalele previn constipația, o problemă des întâlnită în sarcină. Acestea sunt bogate în fibre, care mențin sănătos tractul digestiv.
Previn malfomațiile fătului pentru că sunt o sursă importantă de folați. Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul de folați atât sub formă de suplimente, dar și din alimentație pentru a preveni malformațiile congenitale.
Curmalele conțin cantități importante de fier, astfel că ajută la prevenirea anemiei în sarcină. Fierul este cel care joacă un rol important în întărirea imunității mamei și copilului.
Curmalele se pot consuma în orice etapă a sarcinii. Despre aceste fructe se spune că în primul trimestru ajută la prevenirea constipației, în cel de-al doilea trebuie să ai puțină grijă la cantitatea consumată, dar nu este nevoie să le scoți din dietă, iar în trimestrul trei, studiile spun că te vor ajuta să ai un travaliu mai scurt și mai ușor.
Curmalele sunt extrem de versatile, deci le poți consuma sub orice fel de formă dorești: fie le consumi ca atare, sub formă de gustare, fie le integrezi în smoothie-uri, sau le folosești pe post de îndulcitor în rețete de desert.