Lavinia Petrea, Amalia Enache, Cristina Bălan citesc povești pentru a susține continuarea terapiilor pentru copiii cu probleme neuro-motorii
Cu toții am schimbat ceva în rutina noastră, cu voie sau de nevoie.
Dar cele câteva mii de copii care au nevoie de terapii de lungă durată prin programe personalizate, trebuie să facă terapie în continuare, pentru a spera că vor ajunge să aibă o viață normală și autonomă. Părinții lor nu pot pune pauză în tratament și mai apoi să îl reia când pandemia va trece.
Pentru acești copii fiecare ședință de kinetoterapie și terapii conexe este extrem de importantă.
Dar de la începutul pandemiei, copiii prematuri cu diverse sindroame sau întârzieri în dezvoltarea neuro-motorie au șanse tot mai mici să beneficieze de tratamentele de care au nevoie.
Ce pot face părinții acestor copii dacă nu își mai permit terapia, se simt neputincioși, și caută soluții?
Asociația Kinetobebe vine în sprijinul lor și oferă Burse de terapie pentru aceste familii, destinate copiilor care au mare nevoie de terapie pentru a se dezvolta sănătos.
Asociația Kinetotbebe a ajutat în 10 ani peste 8.000 de copii cu programe de recuperare neuro-motorie, dar are nevoie de sprijinul oamenilor binevoitori pentru a susține continuitatea acestor programe.
Campania „Un prim pas în viață” are ca scop ridicarea nivelului de conștientizare în legătură cu numărul mare de copii din România, care au nevoie de kinetoterapie și terapii conexe.
Lavinia Petrea a fost emoționată de povestea unei fetițe născute prematur, Iris, care și-a pierdut la naștere sora geamănă și care are nevoie în continuare de terapie: “Fără sprijinul de care au beneficiat acești copii, s-au înregistrat mici regrese, pentru că toate aceste terapii au nevoie de sprijin financiar. Împreună să îi ajutăm pe acești copii să beneficieze în continuare de terapie pentru a spera la o viața normală.”
Personalități iubite de părinți și copii s-au alăturat campaniei și citesc pentru cei mici povești menite să le aducă bucurie în pragul sărbătorilor.
Amalia Enache, Lavinia Petrea, Cristina Bălan, Bianca Brad, Mihai Călin, Andreea Brașovean, Tily Niculae, Monica Davidescu, Ioana Chereji, Simona Dragomir, Adelina Dondorici, Monica Popescu, Irina Mohora, Nadia Tătaru, Bianca Moga, Hermina Popa, Ana Nicolescu, Urania Cremene, Ramona Ioana Bruynseels, Adina Dumitrescu, Marina Bliderișanu și chiar Moș Crăciun citesc povești terapeutice.
Aceste povești vor fi publicate pe parcursul lunii decembrie pe canalele on-line ale Asociației KinetoBebe, pe pagina web a campaniei și pe YouTube.
Dacă dorești să susții programele KinetoBebe și să alini durerea unui părinte care nu poate să își ajute copilul așa cum și-ar dori, poți dona sau poți face o sponsorizare, pe pagina campaniei.
Fiecare resursă primită de Asociația KinetoBebe se traduce prin șansa unui copil de a fi sănătos.
Misiunea echipei Asociației KinetoBebe este de se implica activ în primii ani de viață ai copiilor, oferindu-le terapiile motorii și cognitive corecte, de care au nevoie pentru a crește adulți sănătoși.