Varianta Omicron la copii. Mămică: „Cu 3 teste PCR pozitive, cele din salivă continuau să iasă negative!“

Tot mai mulţi copii ajung la spital infectați, în contextul creșterii numărului de cazuri cu Omicron. Fără vaccinare, în acest an copiii devin cea mai vulnerabilă țintă a pandemiei, potrivit specialiștilor.

Cel mai bun mod de a preveni îmbolnăvirea copiilor care nu sunt vaccinaţi din cauza vârstei este ca persoanele din jurul lor să fie imunizate anti-COVID-19.

Nicoleta Vaia, preşedinta Asociaţiei Suport Mastocitoză și mămica unui băiat de 11 ani diagnosticat cu COVID-19, a postat pe Facebook experiența bolii.

„Cu 3 teste PCR pozitive, cele din salivă continuau să iasă negative!“

Debut brusc, cu zero simptome cu o seară înainte, cu febră mare, dureri groaznice de muşchi și simptome digestive sunt elementele cu care se confruntă fiul ei, diagnosticat cu COVID-19

Părinţii aveau deja teste pozitive cu o zi înainte, însă băiatul nu prezenta niciun simptom, testul în cazul său fiind negativ. Simptomele au debutat brusc cu febră, dureri musculare, simptome digestive.

"Nu am văzut în viaÅ£a mea aÅŸa ceva ÅŸi sunt un om care de 11 ani stă în spitale, nu am văzut. Concomitent temperatura a sărit de 40 grade Celsius, durerile groaznice de oase ÅŸi muÅŸchi s-au instalat, nu a mai putut să stea nici în fund, au început simptomele digestive.Pur ÅŸi simplu de la un minut la altul copilul tău e din ce în ce mai rău, sistemic. Mi-e groază să mă pun în pielea ÅŸi sufletul părinÈ›ilor cu copii cu probleme neurologice, că la 40-41 de grade e iadul pentru ei“, a povestit Nicoleta Vaia. 

Familia a cerut ajutorul medicilor, iar copilul a fost transportat la spital. Nicoleta Vaia lansează ÅŸi o atenÅ£ionare cu privire la rezultatele testelor rapide din salivă: „ATENTIE! Cu 3 teste PCR pozitive la băiat, cele din saliva continuau sa iasă negative!“

La spital copilul a primit tratament cu Remdesivir, această terapie nefiind disponibilă acasă, iar după 18 ore febra a scăzut. Băiatul era programat pentru vaccinare, regretul mamei fiind acela că nu l-a putut vaccina mai devreme. Benefiicile, booster-ului, în cazul părinţilor copilului, au fost, în schimb, evidente.

„Booster-ul a fost salvarea mea ÅŸi a soÅ£ului“, a mai scris Nicoleta Vaia, care îi îndeamnă pe părinÅ£ii copiilor cu vârste între 5 ÅŸi 11 ani să-i vaccineze.

Foto Shutterstock.com
Citeste si: