„Noaptea țipetelor”, terapia mamelor epuizate pentru a scăpa de frustrările adunate în pandemie

Frustrările care vin „la pachet” cu rolul de mama, asociate cu problemele aduse de pandemie în viața noastră (restricții, izolare etc.) picteaza un tablou deloc simpatic pentru multe femei. Rămase fără prea multe variante care să le ajute să se elibereze de energiile negative acumulate, foarte multe femei s-au trezit copleșite de acestea.

Astfel, un grup de femei, condus de terapeutul Sarah Harmon, a inventat „Noaptea țipetelor”, un eveniment menit să funcționeze ca o supapă pentru toate cele care simțeau că, pur și simplu, nu mai pot gestiona toate sentimentele și toată oboseala acumulate.

Așa se face că 20 de femei s-au adunat în curtea unei școli din Boston (SUA) pentru a urla cât le țineau plămânii, înainte de a se îmbrățișa și a merge fiecare la casa ei, eliberată și simțindu-se, parcă, mai ușoară.

„Noaptea țipetelor” - un demers vindecător

Sarah Harmon, psihoterapeutul care a pus la punct evenimentul, consideră că a fost un demers „de-a dreptul vindecător” și extrem de util mai ales pentru proaspetele mămici.

„A fost exact ce aveam nevoie”, a mărturisit Ashley Jones, una dintre participante, mama unui băiețel de 3 ani.

Întâlnirea a fost promovată pe Facebook și multe femei s-au inscris. „A fost o noapte geroasă, dar femeile au venit chiar și așa și nu am făcut altceva decât să urlăm din toți plămânii, iar apoi să ne îmbrățișăm și să plecăm fiecare pe drumul ei. A fost o experiență vindecătoare. Sunt multe femei care trec printr-o perioadă grea, iar totul culminează cu o furie intensă, pe care nu au unde să o elibereze”, a explicat Sarah Harmon.

Faptul că multă vreme nu au putut nici măcar să se întâlnească în parcuri sau la o cafea, pentru o oră sau două, și-a pus apăsat amprenta asupra psihicului femeilor cu copii, care dintr-o dată s-au văzut obligate să nu mai facă diferența între serviciu și acasă. Oamenii au acumulat frustrăi, iar Sarah a vrut să găsească o cale prin care să le fie de ajutor mamelor.

„Am simțit că nu mai sunt pierdută într-un vid, ci că am oameni alături, ca o comunitate. Multe mame se simt ca și cum ar fi fost uitate în toată această poveste și cel mai frustrant este că nu pare să se termine curând”, a declarat și Jessica Buckley, altă participantă la „Noaptea țipetelor”, potrivit mirror.co.uk.

Citeste si: