Lucruri pe care părinții din anii '80 îi lăsau pe copiii lor să le facă, dar părinţii de astăzi nici nu le concep
Nu este vorba de faptul că părinții erau neglijenți sau iresponsabili în anii 1980. Dar astăzi, părinții au un acces mai bun la informații și la cele mai recente cercetări decât aveau părinții lor.
Deși de multe ori pare că atunci copilăria era lipsită de griji, majoritatea părinților de astăzi se întreabă cum și-au trăit ei copilăria. Ar fi de neconceput în zilele noastre să lași copiii să se joace afară până la miezul nopții sau să îi lași singuri acasă când nu au nici măcar 12 ani. Deci, ce ți s-a permis să faci în copilărie și nu le permiți copiilor tăi să facă?
1. Să rămână singuri acasă: Cu zeci de ani în urmă, era destul de obișnuit ca părinții să își lase copiii singuri acasă până când se întorceau de la serviciu. Mulți copii veneau singuri de la școală, făceau treburile casnice și chiar își pregăteau singuri cina sau cel puțin începeau începeau să o pregătească.
2. Ai mers fără cască: Nu că nu existau căști de protecție, dar "copiii cool" nu le purtau niciodată. De fapt, nici măcar părinților nu le păsa dacă un copil se alegea cu o zgârietură sau o vânătaie. Copiii care purtau căști pe cap sau orice fel de genunchiere și altele asemenea erau cu siguranță în minoritate. Copiii mici care merg pe bicicletă TREBUIE acum să poarte cască de protecție până la vârsta de 16 ani și pot fi chiar amendați dacă nu o poartă. De asemenea, părinții sunt conștienți de poveștile legate de leziunile cerebrale, deoarece sunt bombardați zilnic cu aceste informații.
3. Nu ai stat niciodată într-un scaun de mașină: Da, scaunele de mașină existau pe atunci, dar majoritatea părinților nu le foloseau. Și, cu siguranță, nu erau la fel de moderne și aproape spațiale ca modelele de astăzi. Părinții din ziua de azi se tem atât de mult de toate scenariile posibile și imposibile, încât scaunele auto sunt pur și simplu echipamente obligatorii în fiecare mașină, iar Legea privind siguranța rutieră prevede obligația de a folosi un scaun auto pentru copii într-o mașină pentru ca acesta să participe la trafic în condiții de siguranță.
Sursa foto: profimedia images