Elisabeta a II-a, prima regină britanică care a vrut ca soțul ei să fie prezent la naștere, în anii 1960
Aceeași concepție era și în familiile regale, dar regina Elisabeta a II-a a fost prima regină britanică, și foarte probabil una dintre primele din lumea modernă, care i-a cerut soțului ei, Philip de Edinburgh, să fie prezent la nașterea celui de-al patrulea copil al lor, Edward, în anii 1960.
Dintre cei patru copii ai lor, singura naștere la care Prințul Philip a fost prezent a fost cea a Prințului Edward, care a avut loc la Palatul Buckingham la 10 martie 1964.
Ducele de Edinburgh își ținea soția de mână când s-a născut fiul lor cel micAcest lucru este dezvăluit de jurnalista Ingrid Seward în cartea My Husband and I: The Inside Story Of 70 Years Of Royal Marriage, adăugând că regina, pe atunci în vârstă de 37 de ani, i-a cerut lui Philip să fie alături de ea de această dată.
Era o femeie foarte bine informată și citise reviste din acea vreme care subliniau importanța implicării taților în procesul de naștere și era fascinată de această idee. Astfel, Philip a devenit primul tată regal din istoria modernă care a asistat la nașterea unuia dintre copiii săi.
Alte nașteri ale Reginei Elisabeta a II-aNașterea celui mai tânăr fiu al ei a fost foarte diferită de cele anterioare. Prințul Charles s-a născut în noaptea de 14 noiembrie 1948, la Palatul Buckingham. A fost născut prin cezariană după 30 de ore de travaliu. Avea doar 22 de ani.
Ulterior, s-a aflat că prințul Philip a așteptat nașterea fiului său în timp ce juca squash cu secretarul său particular într-o altă zonă a palatului. Prințesa Anne s-a născut pe 15 august 1950 la Clarence House, în timp ce palatul era renovat după război.
Zece ani mai târziu, la 19 februarie 1960, la Palatul Buckingham s-a născut prințul Andrew. După cum se arată în serialul The Crown, a avut o "naștere crepusculară"; reginei i s-a administrat anestezie generală pentru travaliu, iar copilul s-a născut cu ajutorul forcepsului.