Au copiii un bunic favorit? Ce spune știința, descoperirea făcută de cercetători
Prezența bunicilor este fundamentală în orice nucleu de familie, deoarece aceștia reprezintă afecțiune, sprijin și de multe ori sunt chiar responsabili de creșterea nepoților lor.
Datorită acestui tip de relație, există o legătură specială și de durată între bunici și nepoți; și, potrivit științei, în acest tip de relație va exista o legătură mult mai specială cu bunica maternă.
În acest sens, Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului din Statele Unite menționează că nepoții moștenesc informația genetică și caracterul bunicilor materni.
Deși poate părea cu siguranță surprinzător, eseistul chilian Alejandro Jodorowsky menționează că această legătură apare din momentul în care bunica maternă este însărcinată cu fiica sa, deoarece, atunci când o femeie este însărcinată cu o fată, ea a format deja mii de ovocite cu o mare încărcătură genetică atât de la bunica, cât și de la mamă.
În același timp, Jodorowsky mai subliniază că în cazul băieților, genetica lor are o pondere și mai mare, iar acest lucru poate determina diverse boli ereditare, cum ar fi diabetul de tip 2, obezitatea sau chiar schizofrenia.
Prin cele de mai sus, se poate dovedi că genetica este o parte importantă a legăturilor care se creează între bunicile materne și nepoatele și nepoții lor; pe lângă aceasta, este important de menționat că și sentimentele vor fi importante pentru a consolida această legătură.