Copiii pot merge singuri la școală de la această vârstă, potrivit Academiei Americane de Pediatrie
Potrivit Dr. Phyllis Agran, membru al comitetului executiv al Academiei Americane de Pediatrie, copiii nu sunt, în general, pregătiți să meargă singuri la școală până la vârsta de 10 ani.
Sub această vârstă, a precizat specialistul, ei tind să fie mai impulsivi și mai puțin prudenți în trafic și, de asemenea, nu sunt conștienți de alte pericole reale pe care le pot întâlni pe drumul de la școală spre casă.
În orice caz, până când vor putea merge singuri la școală, beneficiile mersului pe jos la școală, potrivit Dr. Phyllis Agran, sunt semnificative:
"Mersul pe jos la școală, în loc să folosească vehicule cu combustie, reduce, de asemenea, poluarea aerului și îmbunătățește climatul. Acest lucru, la rândul său, poate reduce problemele respiratorii și alte probleme de sănătate pentru copii".
Dr. Julio Álvarez-Pitti este coordonatorul Comitetului de promovare a sănătății din cadrul Asociației spaniole de pediatrie (AEP) și este de acord cu evaluarea pozitivă a mersului pe jos spre și de la școală pentru copii, deoarece "le îmbunătățește orientarea și concentrarea și, prin urmare, performanța școlară. Le crește stima de sine, le dezvoltă autonomia, le consolidează relațiile cu familia și comunitatea și îi ajută pe copii să devină conștienți de mediul înconjurător, de la descoperirea anotimpurilor până la cunoașterea caracteristicilor străzilor din cartierul lor".
Beneficiile mersului pe jos la școalăMersul pe jos cu copiii la școală le aduce beneficii din mai multe puncte de vedere, dintre care unele ne scapă nouă, ca adulți, pentru că le considerăm evidente și nu le mai acordăm atenție.
- Ei învață să distingă mai bine semnele de circulație, indicatoarele rutiere și direcțiile. Ei învață să își cunoască mai bine cartierul și împrejurimile.
- Ei învață să distingă comportamentul bun sau rău al adulților atunci când, de exemplu, traversează strada.
- Mersul pe jos cu copiii la școală este un moment bun pentru a vorbi cu ei despre orice îi interesează, poate face parte din așa-numitul "timp de calitate" cu copiii dvs.