Cazul extraordinar al unei femei cu uter dublu care a născut doi copii în două zile
Kelsey Hatcher, în vârstă de 32 de ani, a născut primul bebeluș marți și pe al doilea miercuri, la Spitalul Universității Alabama din Birmingham (UAB), în statul Alabama.
O sarcină rară, "o dată la un milion"Hatcher a anunțat sosirea "bebelușilor ei miraculoși" pe rețelele de socializare și a lăudat munca medicilor ca fiind "incredibilă".
La 17 ani, Hatcher a fost diagnosticată cu uter dublu, pe care UAB îl descrie ca fiind o anomalie congenitală rară care afectează 0,3% dintre femei.
Șansele de a rămâne însărcinată în ambele pântece sunt și mai mici, de "una la un milion", potrivit UAB. Cazurile raportate ale acestei anomalii sunt extrem de rare.
În 2019, un medic din Bangladesh a declarat pentru BBC că o femeie a născut gemeni la aproape o lună după ce a adus pe lume un copil prematur în celălalt uter.
Hatcher avusese în trecut alte trei sarcini sănătoase. De data aceasta, ea credea că va fi însărcinată doar într-unul dintre pântecele ei, până când o ecografie de rutină a arătat că poartă un copil și în cel de-al doilea uter.
"Am oftat, nu ne venea să credem", își amintește ea.
Profesorul Richard Davis, unul dintre managerii care a condus nașterea ei, a remarcat că fiecare bebeluș s-a bucurat de "spațiu suplimentar pentru a crește și a se dezvolta".
Acest lucru s-a datorat faptului că fiecare bebeluș a avut un pântece numai pentru el, a spus medicul, spre deosebire de o sarcină tipică de gemeni.
Travaliul lui Hatcher a fost indus la 39 de săptămâni și a necesitat de două ori mai multă monitorizare și personal implicat la spital.
Obstetricianul ei a descris "o rundă de aplauze din partea tuturor celor din cameră" atunci când primul copil s-a născut în jurul orei locale 19.45, pe 19 decembrie.
Cel de-al doilea s-a născut prin cezariană mai mult de 10 ore mai târziu, în jurul orei 6.10 dimineața următoare.
Profesorul Davis a declarat că fetele ar putea fi considerate gemene, un termen folosit atunci când fiecare copil se dezvoltă dintr-un embrion diferit, fiecare fiind fertilizat de spermatozoizi diferiți.
"În cele din urmă, sunt doi bebeluși în aceeași burtică în același timp, doar că au avut doar apartamente diferite", a spus Davis.