Utilizate încă din vremuri apuse, șemineele au fost dintotdeauna apreciate pentru căldura specială a focului pe lemne, dar mai ales pentru posibilitatea de a fi decorate în așa fel încât, să devină principalul contribuitor al atmosferei generale de confort și eleganță. 

De la conace boierești și până la palatele somptuoase ale aristocrației, un semineu era “vedeta” responsabilă cu buna dispoziție pentru serile în familie sau a petrecerilor organizate la adăpostul călduros al gurilor de foc.

O dată cu trecere timpului, șemineul a fost reinterpretat în diverse moduri, ajungând să fie disponibil astăzi, într-o varietate aproape nesfârșită de modele și forme, capabile să întâmpine și să rezolve nevoile moderne chiar și pe ale celor mai pretențioși dintre clienți. PEFOC, firmă cu prestigiu și renume în industria soluțiilor atipice de încălzire, ne pune în fața unei arii de selecție îndestulătoare de opțiuni. Începând de la clasicul șemineu pe lemne, puternicul termoșemineu de tip centrală și până la varianta decorativă propusă de un semineu electric, indiferent de preferințele tale, meșterii sibieni te vor ajuta să-ți alegi modelul care îmbină perfect funcționalitatea, cu designul pe placul tău. 

În cazul în care vrei să încălzești un spațiu mai mic, sobele pe lemne sunt o alternativă avantajoasă. La fel ca și în cazul șemineului, sobele au focare performante și pot fi personalizate cu materialele dorite pentru a se integra fericit în decorul căminului tău. 

Chiar dacă investiţia iniţială ar putea zgâlțâi puțin bugetul de familie, tot mai mulți români preferă avantajele incomparabile ale încălzirii cu ajutorul unui șemineu. Te vei bucura de beneficiile încălzirii naturale care se păstrează pentru o lungă perioadă de timp, randamentul șemineelor fiind deosebit de ridicat datorită noilor tehnologii folosite. În plus, aspectul pe care îl capătă locuințele cu șemineu este unul deosebit, iar valoarea acestora de piață va crește pe măsura investiției tale.  

Dacă planifici să construiești un șemineu, este important să te documentezi înainte de a te apuca de treabă. De asemenea, se recomandă colaborarea cu o firmă specializată pentru construcția unui șemineu trainic, care să funcționeze fără probleme. Poți încerca să montezi șemineul și singur, însă experiența și îndemânarea unui specialist te vor ajuta să economisești timp, energie și bani.  

Pentru un confort termic ridicat, dimensiunile focarului se aleg în funcție de dimensiunile spațiului pe care îl dorești încălzit. De exemplu, șemineul clasic pe lemne cu o putere calorică mare poate fi folosit pentru a încălzi întreaga locuință prin instalarea unor componente de ventilare. Iar dacă vrei să încălzești o singură cameră, soba pe lemne poate fi alegerea perfectă. Aceasta ocupă mai puțin spațiu, putând să fie amplasată oriunde ai nevoie. Fie că alegi un șemineu, fie că preferi o soba lemne, vei avea nevoie de un coș de fum adecvat, realizat din materiale calitative. Acesta evacuează fumul și întreține arderea, motiv pentru care, este absolut necesar să fie dimensionat și montat corect.

PEFOC îți propune o gamă variată de șeminee și produse complementare de calitate premium, dar și serviciile unor specialiști pentru care, montajul profesional și punerea corespunzătoare în funcțiune a sistemelor de încălzire, nu mai au nici un fel de secrete. În plus, beneficiezi de consultanță pe tot parcursul colaborării, primind ajutor, atât pentru alegerea modelului potrivit de șemineu, cât și după instalarea propriu-zisă a acestuia.