De la programul de lucru până la locație, când dorești să începi o afacere cu unghii, trebuie să iei în considerare o mulțime de factori. Unul dintre pașii esențiali spre succes este crearea unui kit profesional, astfel încât să poți oferi servicii de înaltă calitate clientelor tale.

Daca începi de la zero, atunci trebuie să obții elementele de bază din trusă și abia mai apoi poți începe să investești în diverse culori, perii și accesorii suplimentare.

Iată o listă cu toate elementele esențiale de care ai nevoie pentru a începe:

Pile de unghii și bețe pentru cuticule

Pilele de unghii sunt utilizate în mai multe etape ale unei manichiuri, deci ai nevoie de diferite tipuri, pentru fiecare pas.  Spatulele și bețele pentru cuticule aranjează aspectul unghiilor înainte de aplicarea produsului. La rândul său, acest lucru face că manichiura să para mai îngrijită și mai profesională.

Pilă de unghii cu 2 suprafețe : aceasta este necesară pentru a pili unghia naturală și a netezi orice tăieturi sau margini inegale înainte de a aplica acrilice sau gel.

Pile acrilice - o pilă de unghii mai dură, care poate fi utilizată pentru a modela și finisa accesoriile pe care le-ai aplicat. Acest lucru va crea muchii mai precise și un finisaj profesional.

Pilă electrică: pilește și modelează unghiile mult mai rapid și necesită mai puțin efort manual. Pilele electronice sunt multifuncționale și diferite burghie pot fi aplicate pentru sarcini precum curățarea sub cuticule.

Spatulă pentru cuticule: un dispozitiv de împingere a cuticulelor, în formă de lingură, ce este folosit pentru a împinge pielea care crește din cuticulă, pentru a îngriji aspectul unghiei și a ajuta la accelerarea procesului de creștere a unghiilor.

Geluri

Base Coat: un strat de bază de înaltă calitate ce va crea o bază bună pe care să lucrezi și să uniformizezi orice umflături pe unghia natural. De asemenea, va proteja unghiile de colorarea ojei.

Top Coat: stratul de acoperire ar trebui să se usuce rapid și să ofere o strălucire ridicată, astfel încât toate unghiile să aibă un finisaj lucios. De asemenea, va reduce riscul de așchiere.

Alege geluri Rosalind care garantează un finisaj plin de farmec timp de până la 4 săptămâni și sunt utilizate de profesioniștii din industrie. Trebuie să ai o gamă largă de culori și texturi astfel încât clientele  să aibă de unde să aleagă.

Pulbere și lichid acrilic

Pulbere acrilică: unghiile acrilice sunt mai populare ca niciodată, deci trebuie să ai o selecție largă de pulberi acrilice din care să alegi pentru a crea un aspect uimitor. Acrilicele colorate sunt perfecte pentru crearea unei culori de bază, formând în același timp și unghia în sine.

Lichid acrilic - lichidul acrilic este amestecat cu pulbere acrilică pentru a crea unghia în sine.

Lampă și pensule

O lampă UV sau LED întărește gelurile și le lasă cu un finisaj lucios. O lampă este o investiție, deci alegerea celei potrivite este esențială. Există mai multe tipuri pe piață ,care îți vor oferi diferite niveluri de confort și finisare. Pentru a avea succes ai nevoie de o selecție bună de pensule standard profesionale, astfel încât să poți aplica gelurile cu ușurință și precizie. Există câteva tipuri diferite de pensule de care vei avea nevoie:

Pensulă acrilică - cu cât pensula este mai bună, cu atât vei amesteca acrilice și le vei aplica fară probleme.

Pensule pentru unghii - ar trebui să ai o selecție variată de pensule mari și mici, astfel încât să poți crea modele diferite.

Lampă LED standard - aceasta va trebui să fie conectată la o priză de rețea, iar dacă nu ai propriul salon și mergi la clienți, acest lucru poate îngreuna realizarea manichiurii.

Lampă LED deluxe- lampa  are un afișaj cu temporizator, astfel încât să poți vedea cu ușurință cât timp au fost unghiile sub lumină. De asemenea, trebuie să fie conectată la o priză de alimentare.

Lampă cu LED fară fir - cu lampa fară fir poți lucra oriunde fară ca o priză să te rețină. Poate fi încărcată complet în 2 ore și durează 2 ore și are diferite setări de timp pe care le poți seta cu o simplă apăsare de buton.

Accesorii pentru unghii:

Accesoriile pentru unghii sunt o completare excelentă pentru kitul tău de unghii cu gel, deoarece vei dori să creezi modele impresionante și să oferi un aspect diferit. Poți alege sclipici și pietre, pulbere metalică sau piese 3D.

Ulei de cuticule

Hidratarea cuticulelor este pasul final al oricărei manichiuri. Un ulei de cuticule de înaltă calitate va calma unghiile clientei. În plus, uleiul pentru cuticule de la Rosalind este ieftin și va rezista mult timp daca îl vei aplica cu grijă.