Un simptom neobişnuit a fost observat recent la copiii infectaţi cu noua variantă Omicron, atrag atenţia medicii din Marea Britanie, unde această noua tulpină s-a răspândit deja. Părinții britanici au fost deja avertizați cu privire la un simptom neobișnuit Omicron la care trebuie să fie atenți părinţii la copiii lor.

Copiii mici par să aibă erupții cutanate în timp ce sunt infectați cu noua variantă, a anunțat un medic londonez. Dr. David Lloyd, un medic de familie din nordul Londrei, a declarat că a observat la 15% din tineri confirmaţi cu Omicron nişte erupţii cutanate. 

Aceștia au suferit, de asemenea, de oboseală, dureri de cap și pierderea poftei de mâncare - ceea ce pare să se potrivească cu cele mai frecvente simptome ale variantei raportate până acum la adulți. Expertul în sănătate a declarat pentru Sky News că diferența de simptome a fost "destul de importantă", alături de erupția cutanată.

Medicul a confirmat, de asemenea, ca varianta Omicron se răspândeşte mult mai repede şi chiar dublează numărul cazurilor. 

"Așa că să sperăm că nu este la fel de mortală ca Delta și să sperăm că putem să ne ocupăm de ea. Dar este o perioadă îngrijorătoare. Așadar, începem să aflăm mai multe despre acest virus și începem să fim atenți la el."

Cele trei simptome principale ale COVID-19 includ o nouă tuse persistentă, o temperatură ridicată și o pierdere a gustului și a mirosului.

Dar medicii spun că semnele variantei Omicron, care se răspândește în Marea Britanie - care ar putea declanșa aducerea Planului B - ar putea fi dificil de detectat, deoarece principalele simptome sunt diferite de cele descrise în prezent de Serviciul Național de Sănătate.

Trioul de simptome stabilite de NHS a fost introdus pentru prima dată când pandemia a lovit în martie 2020 și lista a rămas aceeași, în ciuda apariției unor noi tulpini.

Sursa foto: shutterstock.com