Puștiulică Kobe este absolut delicios, nu-i așa? Delicioase sunt și preparatele lui pe care le postează pe pagina de Instagram "Kobe Eats", unde îl urmăresc peste 2,5 milioane de oameni. 

Pasiunea este cuvântul care îl caracterizează, iar cei care îi urmăresc videoclipurile spun despre el că sigur va deveni unul dintre cei mai renumiți bucătari din întreaga lume.

"Salut, sunt Kobe! Îmi place să gătesc, să mănânc şi să explorez în bucătărie" este trecut la descrierea pe care micul Kobe o are pe contul său de Instagram.

Deși totul a început ca orice alt filmuleț pe care un părinte îl realizează atunci când copilul său face ceva și pe care mai apoi îl trimite prietenilor și familiei pentru amuzament, se pare că gătitul înseamnă mult mai mult pentru băiețelul de numai 1 an. 

"Gătitul este doar unul dintre multe lucruri pe care Kobe le face acasă. S-a distrat atât de mult gătind, încât am decis să înregistrez ceea ce face pentru a împărtăşi iniţial cu prietenii şi familia. Am creat contul de Instagram la sfârşitul lunii februarie. A avut aproximativ 200 de urmăritori până pe 15 aprilie, apoi a sărit! 100.000, 200.000, 500.000 şi cu siguranţă nu am anticipat asta!", a povestit mama lui Kobe pentru CNN.

Așa cum am mai spus într-un alt material, una dintre metodele cele mai simple de a face un copil să mănânce este să îl împlici în bucătărie, să participe activ la pregătirea mesei, activități adaptate pe măsura vârstei, desigur. Așa a început și Kobe și iată că acum aduce zâmbetul pe buzele milioanelor de oameni din întrega lume. 

Citește și: Cum convingi un copil să mănânce respectând un program bine stabilit

"Ne place că, prin intermediul lui, părinţii au fost încurajaţi să-şi aducă copiii în bucătărie şi să se aşeze şi să mănânce ca o familie. Acest lucru reprezintă un obicei extrem de important în casa noastră", a mai precizat mămica lui Kobe, Ashley Wian. 

Mama este cea care îl ajută pe băiețel atunci când acesta pregătește rețetele și se filmează. Acesta este cea care îl ajută cu ingredientele, dar este și gata să intervină în cazul în care situația scapă de sub control. În rest Kobe are voie să facă absolut orice, să se agite atât cât simte nevoia, să stropească și să folosească cum știe el mai bine vasele din bucătărie.

Mama lui Kobe mai spune că l-a încurajat pe băiețel cu această activitate pentru că în acest fel poate să exploreze mai bine lumea din jurul său, să descopere ingrediente noi, să simtă texturi noi, să învețe să toarne, să măsoare, să-și dezvolte cât mai mult motricitatea. 

Părinții îl susțin pe micuțul Kobe să facă ceea ce îi place, spun că mizeria se curăță și că amintirile și dezvoltarea lui sunt lucrurile care contează cu adevărat.

Sursă foto: Instagram