În vara anului 2008, Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol deveneau părinți, după ce actrița aducea pe lume o fetiță de nota 10, care a fost botezată Ruxandra.

Ajunsă la aproape 14 ani, vârstă pe care o va împlini în luna august, Ruxandra Papadopol are o relație foarte apropiată cu mama ei, iar recent Ioana Ginghină a postat pe Facebook o fotografie care are alături și un text prin care actrița le spune tuturor că este bine ca părinții să vorbească des cu copiii lor și să se înțeleagă cât mai bine.

„Ai un adolescent acasă care nu vrea să se deschidă? Nu ești singurul părinte care trece prin asta. Acum o săptămână am fost cu Ruxandra, așa ca fetele, la tuns și vopsit. Reacțiile au fost «Ai lăsat-o să se vopsească?». Da, am lăsat-o, pentru că vreau să am o relație deschisă și apropiată cu adolescenta mea. Așa că sunt lucruri care se negociază și lucruri care nu se negociază. Putem face șuvițe, nu putem chiuli de la școală fără motiv și lista poate continua. Iată câteva metode de a deschide sufletul unui adolescent: 1. Ascultă mai mult, vorbește mai puțin; 2. Nu judeca; 3. Nu faceți presupuneri”, a scris Ioana Ginghină în dreptul fotografiei.