Prințul consort Philip a fost înmormântat sâmbătă, 17 aprilie, în prezența a 30 de persoane, membrii ai familiei regale.

Prințul Philip a murit la 99 de ani și și-a dorit întotdeauna o ceremonie funerară discretă. Pandemia l-a ajutat să-și împlinească visul, astfel că, potrivit regulilor pandemice din Marea Britanie, doar 30 de persoane au putut participa la ceremonia de înmormântare.

Alături de Regina Elisabeta, fiii și soțiile lor, fiica și soțul ei, nepoții, nepoatele și soțiile și soții lor, la ceremonie au fost zăriți și doi copii.

Nu, nu este vorba despre Prințul George, Prințesa Charlotte sau Prințul Louis, micuții care sunt cei mai în față la succesiunea la tron, ci de fiul și fiica Prințului Edward, băiatul cel mai tânăr al Reginei și al Prințului Philip.

Prințul Edward are 57 de ani și este căsătorit din 1999 cu Sophie, Contesă de Wessex. Cuplul are doi copii, pe Lady Louise Windsor (17 ani) și pe James, Viconte Severn (13 ani).

Cei doi au fost prezenți, alături de părinții lor, la ceremonia de înmormântare de la Capela St. George, din incinta Castelului Windsor.

 

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: