Capacitatea de luptă a sistemului imunitar este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi în lupta cu virusurile și bacteriile, iar organismul își dezvoltă această capacitate de autoapărare încă din copilărie.

Specialiștii au identificat o serie de alimente care ajută copiii să-și întărească sistemul imunitar și, implicit, îi apără de boli.

Super Healthy Kids a publicat o listă cu 5 super-alimente care ajută la întărirea sistemului imunitar încă de la vârste fragede.

1. MIGDALELE – sunt bogate în vitamina E și magneziu, o combinație extrem de benefică pentru sistemul imunitar, îmbunătățind capacitatea de acțiune ale celulelor de autoapărare.

2. FRUCTELE DE PĂDURE – sunt pline de antioxidanți care ajutp corpul să lupte împotriva stresului oxidativ, cauzat de radicalii liberi, lucru care ajută sistemul nostru imunitar să-și păstreze capacitatea maximă de luptă. Căpșunele, afinele, zmeura și murele sunt doar câteva dintre fructele de pădure care nu ar trebui să lipsească din dieta copiilor. Fructele de pădure pot fi păstrate fără probleme la congelator, pentru că nu își pierd proprietățile.

3. IAURTUL – probioticele care se găsesc în iaurt stimulează sistemul imunitar. Secretul este ca cei mici să consume iaurturi cu un conținut scăzut de zahăr sau fără zahăr, pentru că acesta din urmă are efecte negative asupra sistemului imunitar.

4. SOMONUL – este bogat în Omega 3. Grăsimile de acest tip care se găsesc în somon ajută atât la dezvoltarea creierului, cât și la reducerea inflamațiilor, ceea ce crește cantitatea de aer expirat și protejează plămânii de răceli și infecții respiratorii. Cele mai recente studii arată că aceste grăsimi ajută și la creșterea capacității de acțiune a celulelor sistemului imunitar.

5. OUĂLE – Cercetările arată că atunci când o persoană are deficit de vitamina D este mai predispusă îmbolnăvirii. Ouăle sunt singurele alimente care conțin în mod natural vitamina D. De asemenea, ele sunt bogate și în alți nutrienți care ajută sistemul imunitar, cum ar fi vitamina B și seleniu.

Sursa foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: