Alegerea numelui unui bebeluș este una grea. Mulți evită acele nume care le amintesc de persoane neplăcute sau care ar putea atrage batjocura altora când cel mic va crește; și totuși sunt persoane care iau decizii cel puțin ciudate pentru alții. Însă este sau nu corect să critici alegerea făcută de părinți în privința numelui copilului ce vine pe lume?

Povestea unei tinere din Anglia care a decis să își numească fiul nou născut Lucifer face în aceste zile înconjurul Internetului. Josie King a intrat în direct într-o emisiune TV pe tema comentariilor răutăcioase la adresa numelor alese de părinți pentru copiii lor. Ea și-a botezat copilul Lucifer, ceea ce, în ultimele luni, i-a adus un val de critici care mai de care mai aspre și chiar amenințări cu moartea.

Cei mai mulți i-au reproșat femeii că a ales un nume care, pentru cei religioși, îl reprezintă pe îngerul decăzut care conduce iadul, șeful diavolilor, Satana, Scaraoschi, Necuratul; principalul argument a fost că, atunci când va crește, băiatul va fi ținta răutăților și a bullying-ului tocmai din cauza numelui său neobișnuit și chiar hulit.

Cum explică femeia alegerea numelui Lucifer

Băiețelul lui Josie are acum 7 luni și, după valul de critici atras de alegerea acestui nume inedit, femeia a ținut să le dea un răspuns ferm tuturor celor care au avut comentarii negative.

Ea a explicat că, din punctul său de vedere, Lucifer nu este un nume cu conotație bisericească sau anti bisericească, pentru simplul fapt că ea însăși nu este o persoană religioasă.

Micuțul Lucifer a venit pe lume după ce Josie a pierdut alți 10 copii, iar acesta este și motivul pentru care mama sa a vrut să îi pună un nume special, care în limba latină înseamnă „purtătorul luminii”. Josie a ales numele după ce l-a citit într-o carte, iar dacă ar fi avut fetiță ar fi vrut să o numească Narnia.

Am fost numită atee, dar eu nici nu știam ce înseamnă să fii ateu până atunci. Fiecare are propria credință. Religia și viața reală sunt lucruri foarte diferite; una înseamnă să trăiești, cealaltă este scrisă în cărți. Numele fiului meu nu înseamnă diavolul”, a punctat Josie.

Femeia mai are o fetiță în vârstă de 6 ani, Talayla-May Barbara Elaine Kayleigh Kelsey Jade, iar faptul că a reușit să îl aducă pe lume pe Lucifer poate fi considerat un miracol din cauza problemelor sale de sănătate: „Am fost diagnosticată cu hemiplegie în septembrie, iar în octombrie am aflat că eram însărcinată cu Lucifer. Sarcina a fost foarte stresantă și am căutat cu mare atenție numele pentru copil. Nu a fost deloc o decizie simplă, pentru că știam că acesta avea să fie ultimul copil pe care îl puteam avea. Am citit despre mii de nume de copii și eram convinsă că voi avea o fetiță. Aveam să o numesc Narnia, dar apoi am aflat că voi avea un băiețel. Îmi place acest nume, chiar dacă alții consideră că nu este corect. Am mulți prieteni care au schimbat numele copiilor la presiunile altora. Dacă alegi un nume unic, se va găsi mereu cineva care să aibă o părere proastă. Eu nu sunt o persoană religioasă, iar numele băiatului nu vine de la ce cred alții că vine”.

În ciuda criticilor, Josie este fericită să își poată ține băiețelul în brațe, iar mesajele cu tentă negativă nu o supără deloc, pentru că a primit și o mulțime de mesaje frumoase, de la oameni care și-au botezat la fel copiii, pentru care este foarte recunoscătoare.