Deși alăptarea este cea mai bună formă de hrănire pentru bebeluși și chiar și pentru mame, există foarte multe situații în care părinții sunt nevoiți să își hrănească copiii cu lapte praf. În acest caz, părinții trebuie să fie foarte atenți la manipularea biberoanelor. Unul dintre cele mai mari pericole pentru sănătatea este încălzirea laptelui la cuptorul cu microunde. 

Cuptorul cu microunde este o invenție care ne-a făcut viața mai ușoară, este foarte practic, foarte rapid.

Cu toate acestea, dacă aveți posibilitatea de a alăpta exclusiv la sân în primele șase luni de viață, acesta este cel mai bun lucru de făcut, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Cu toate acestea, există cazuri în care acest lucru nu este posibil, deoarece unele mame trebuie să se întoarcă la serviciu, nu produc suficient lapte sau există o afecțiune medicală. Iată de ce nu ar trebui să încălezești niciodată laptele la cuptorul cu microunde.

Poate provoca arsuri

Potrivit US Food and Drug Administration (FDA), cuptoarele cu microunde nu se încălzesc uniform din cauza radiațiilor electromagnetice care distribuie căldur, astfel încât atunci când atingem biberonul s-ar putea să nu-l simțim atât de fierbinte, dar formula formează buzunare de căldură care reprezintă un potențial pericol de arsură pentru gura bebelușului.

Nutrienții se pierd

Multe mame lasă pungile de lapte matern în congelator și îl decongelează în cuptorul cu microunde, iar supraîncălzirea laptelui matern poate distruge nutrienții valoroși pe care îi conține și care sunt necesari pentru dezvoltarea bebelușilor.