MedicalXpress a publicat concluzii recete ale specialiștilor care arată că scrisul de mână este un adevărat aliat în ceea ce privește dezvoltarea creierului copiilor.

Scrisul de mână îi ajută pe cei mici să învețe mai mult și să își amintească mai bine lucrurile învățate, potrivit sursei citate. Deci, ar fi bine ca scrisul de mână să rămână modalitatea principală de luare a notițelor în școli.

Totuși, școlile din întreaga lume devin tot mai digitalizate. Un sondaj făcut la nivel European arată că tinerii norvegieni petrec cel mai mult timp online, iar experții din Norvegia consideră că scrisul de mână ar trebui reglementat.

Audrey van der Meer, profesor la Universitatea tehnică-științifică din Norvegia (NTNU), explică faptul că din rezultatele celui mai recent studiu reiese că atât copiii cât și adulții învață mai mult și își amintesc mai bine atunci când scriu de mână.

Scrisul de mână generează mai multă activitate în regiunile senzorialo-motorii din creier. Multe simțuri sunt activate prin scrisul de mână, observarea literelor și sunetul pe care îl generează o persoană care scrie de mână. Aceste experiențe senzoriale produc contactul dintre diferite părți ale creierului, astfel că acesta învață mai bine.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: