Copiii cu Sindrom Down sunt cu siguranță speciali și, deși această condiție poate veni la pachet cu o mulțime de probleme de sănătate, unii reușesc să sfideze pesimismul medicilor și al părinților. Este și cazul lui Kennedy Garcia, o adolescentă care a devenit celebră deși la naștere medicii și apropiații o sfătuiau pe mama ei, Renee, să o abandoneze. 

Kennedy Garcia s-a născut în 2004. Avea Sindromul Down, iar medicii au sfătuit-o pe mamă să renunțe la ea pentru că va fi toată viața un copil-problemă și va purta permanent scutece. Renee nici nu a vrut, însă, să audă de așa ceva și s-a „încăpățânat” să își iubească fiica, să o crească frumos și să îi ofere șansa la o viață bună și fericită. Iar eforturile ei au fost răsplătite cu vârf și îndesat: Kennedy este acum o adolescentă celebră, fiind model și actriță.

La vârsta de 3 ani a luptat cu o leucemie mielogenă acută și a fost nevoie de 30 de operații pentru ca ea să aibă șansa să demonstreze lumii întregi că și copiii cu dizabilități merită o șansă. Și, prin forță interioară și determinare chiar a reușit să o facă!

Kennedy Garcia are acum 18 ani și a fost primul model cu Sindrom Down care a lucrat pentru brandul American Girl, iar apoi au urmat multe campanii a căror imagine a devenit și chiar roluri în filme, ceea ce a dus-o, potrivit IMDB, în top 10 actori cu Sindromul Down. Adoră să danseze, dar și să vorbească în public și este unul dintre puținii influenceri adevărați. Este fericită cu ceea ce a obținut în viață și vrea să dea înapoi cât de mult poate: participă de câte ori are ocazia la campanii pentru susținerea copiilor cu Sindrom Down sau cancer, lucrând cu mai multe organizații non profit. A reușit să demonstreze că atât timp cât cei apropiați cred în tine, poți face orice. Și acum este o adolescentă obișnuită, care adoră să facă TikTok-uri, să petreacă timp cu prietenii și să meargă la cinema.

Medicii nu îi dădeau vreo șansă să aibă o viață normală

Mama ei, Renee, se bucură că nici nu i-a trecut prin cap să îi asculte pe cei care i-au recomandat să o dea spre adopție sau să o instituționalizeze. Deși era dărâmată de tabloul pe care i-l „pictaseră” medicii din cuvinte, a preferat să își ia putere și determinare din cuvintele unei moașe care i-a spus că fetița ei era minunată, că avea și ea un copil cu aceeași afecțiune și că nu trebuie să își piardă speranța.

Timp de 6 luni Kennedy a purtat o proteză de metal pe cap penru formarea craniului și a fost imobilizată. A învins apoi o leuceumie agresivă. Dar toate astea au rămas în trecut, iar acum Kennedy este o adolescentă minunată și veselă. „Ne-a adus multă bucurie și este o tânără superbă, amuzantă și are lumea la picioare”, spunea mama ei în urmă cu câțiva ani.

Tânăra are și un iubit, Matthew, pe care l-a cunoscut când avea 12 ani. Este cu 4 ani mai mare decât ea și are, de asemenea, Sindrom Down. „Când a văzut-o a venit direct la Kennedy, i-a întins telefonul lui și i-a spus «cred că e stricat, că nu are numărul tău în agendă»”, își amintește Renee. De atunci au devenit prieteni, iar mai apoi iubiți.