Îmbunătățirea calității laptelui matern este posibilă prin administrarea de ulei de măsline în timpul sarcinii. Un studiu a arătat că aportul zilnic de ulei de măsline extravirgin crește nivelul de antioxidanți atât în laptele matern, cât și în cel al copilului.

Alăptarea este cea mai bună hrană pe care o poate primi un bebeluș, dar calitatea laptelui poate fi afectată atât de factori biologici, cât și de mediu, iar dieta este unul dintre aceștia. O dietă sănătoasă va îmbunătăți calitatea nutrienților bebelușului dumneavoastră, dar există un aliment care poate face diferența: uleiul de măsline.

Un studiu realizat de o echipă de la CIBEROBN și de la Universitatea din Barcelona, publicat în revista Food Chemistry, a arătat că consumul de ulei de măsline extravirgin (EVOO) în timpul sarcinii crește nivelul de compuși fenolici, un tip de antioxidanți, în laptele matern și poate trece și prin placentă la făt.

Laptele matern conține nutrienți esențiali și factori bioactivi, cum ar fi hormoni, anticorpi, microorganisme benefice, celule stem.... De aceea, este cea mai bună sursă de nutriție pentru copil.

În plus, oferă numeroase beneficii pe termen scurt și lung atât pentru mamă, cât și pentru copil.