Copiii sunt atrași de alimente care arată spectaculos, iar deserturile multicolore sunt perfecte pentru aniversări și zile speciale.

Printre acestea se numără și mini clătitele curcubeu,  pancakes în diverse culori, ce pot fi preparate simplu și rapid. Ela Crăciun a prezentat rețeta printr-o postare video pe blogul ei. 

“Alături de cerealele cu lapte, clătitele americane sunt „alimentele” pe care Alesia le-ar mânca dimineața, la prânz și seara. 

Ca să facem clătitele mai interesante, mixăm, de obicei, mai multe topping-uri, le combinăm cu fructe, ciocolată, sirop de arțar sau gem. De data asta am încercat o rețetă nouă, ceva mai deosebită și am filmat totul.

Rețetă clătite americane pufoase curcubeu

Ingrediente:

200 g făină

1 linguriță praf de copt

1 ou 

50 g zahăr brun

230 ml lapte bătut

sare

coloranți alimentari

Mod preparare:

Punem ingredientele uscate într-un bol și le amestecăm puțin. Adăugam puțină sare. Separat, în laptele bătut punem vanilie și ou și amestecăm până când avem consistența dorită. Împărțim apoi compoziția în câte un bol pentru fiecare culoare și adăugam colorantul dorit, amestecând până se omogenizează. 

Încingem tigaia foarte bine, adăugam puțin ulei de cocos și apoi compoziția pentru pancakes.

Le putem servi cobinând culorile pe o singură farfurie. 

Copiilor o să le placă foarte mult pentru că sunt foarte interesante ca aspect. Le puteți decora după gust cu fructe, sirop, gem, miere, ciocolată”, a explicat Ela Crăciun pe blogul ei.

Doctor de bine - Dr. Monica Teodorescu, despre problemele dentare la copii: "Există un mit că dinţii de lapte nu contează"