O profesoară suplinitoare, în vârstă de 21 de ani, a sedus un elev adolescent și a ajuns în fața justiției pentru corupere de minori. Instanța a iertat-o, însă, de pedeapsa cu închisoarea, decizia stârnind polemici aprinse.

Rebecca Williams i-a trimis mai multe mesaje deocheate unui elev în vârstă de 15 ani și într-un final a reușit să îl seducă și să îl convingă să întrețină raporturi sexuale. Totul s-a întâmplat în casa profesoarei din Gwynedd, Țara Galilor, unde elevul de 15 ani a ajuns de bună voie, căutând doar distracție. Femeia nu s-a mulțumit, însă, cu atât, ci a început să pună presiune pe el pentru o relație mai profundă. Băiatul a blocat-o, apoi, pe toate aplicațiile de mesagerie, mai ales că în școală începuseră deja să circule zvonuri despre ei.

Cum a fost prinsă profesoara pedofilă

„S-au uitat la TV înainte ca acuzata să îl ducă în dormitor. Tânărul a descris experiența ca fiind ciudată. Când printre profesorii din școală au început să circule zvonuri că acuzata s-a culcat cu un elev, directorul instituției a chestionat-o cu privire la aceste informații, dar ea a negat că s-ar fi întâmplat ceva nepotrivit”, a explicat procurorul Richard Edwards în fața instanței.

Totuși, autoritățile au fost informate cu privire la această situație, iar poliția l-a audiat pe adolescent. El a recunoscut că a întreținut raporturi sexuale cu Rebecca Willims, iar aceasta a fost arestată și a recunoscut, în cele din urmă, acuzațiile.

Tânăra profesoară a pledat vinovată în fața acuzațiilor de întreținere de relații intime cu un copil, dar a fost lăsată în libertate de judecători. Femeia a recunoscut și că a abuzat de poziția sa pentru a-l ademeni pe adolescent. Avocata apărării a convins instanța să îi dea profesoarei o pedeapsă cu suspendare argumentând că femeia are un nou loc de muncă, o relație la început de drum și că a apelat la ajutor specializat pentru problemele de sănătate mintală.

Sentința primită de Rebecca Williams a fot de un an de închisoare, cu suspendare, 150 de ore în folosul comunității și o amendă de 576 de lire sterline. Ea va fi inclusă în registrul infractorilor sexuali pentru următorii zece ani și nu mai are voie să lucreze cu copii.