Vrei să te inițiezi în airsoft, o disciplină care îți permite să te scufunzi într-o atmosferă de război sau de atac, înarmat cu replica unei arme? Adrenalină, sport sau strategie...airsoft a sedus numeroase persoane de la debuturile sale. Astfel, din ce în ce mai multe asociații de jucători, denumiți airsofteri iau naștere la noi în țară și peste tot în lume. Vestea bună este că este din ce în ce mai ușor să îți procuri prima replică pentru a te iniția în această practică.

Însă întrebarea este următoarea: cum alegem în mod corect prima replică de airsoft?

Există atât de multe replici airsoft încât ne este destul de greu să o alegem pe cea potrivită pentru a ne iniția în această activitate.

Înainte de a alege o replică airosft, pentru a evita să apelezi la un service airsoft după doar câteva săptămâni vă spunem tot ce trebuie să știi despre aceste replici airsoft dar și care sunt cele mai potrivite modele pentru debutanți.

O replică cu gaz, arcuri sau electrică?

Înainte de toate, este important să cunoști diferitele tipuri de pistoale airsoft existente pe piață:

Replica cu arc (spring). Acest tip de replică este recomandată în special debutanților datorită faptului că este ușor de utilizat. Nu necesită o reîncărcare cu gaz sau electric.

Replica pe gaz (GBBR, GBB, GNB). Funcționează pe bază de gaz și principalul său avantaj este realismul conferit în materie de senzații. Sunt extrem de realiste din punct de vedere estetic.

Replica electrică.  Este cea mai răspândită la momentul actual pe terenul de airsoft. Posedă numeroase avantaje și este recomandată și debutanților.

Alte criterii de luat în considerare:

- Durabilitatea trebuie să fie un criteriu primordial, trebuie să depășească criteriul estetic. Replicile din metal sunt extrem de solide.

- Precizia va depinde de calibru, de mărimea și calitatea tunului interior. Precizia este îmbunătățită datorită sistemului Hop-Up.

- Întreținerea. Trebuie să fii atent și la acest aspect.

Care sunt modelele de airsoft recomandate debutanților?

Acum că știi care sunt cele mai importante criterii de luat în considerare înainte de a alege prima ta replică airsoft, iată care sunt cele mai recomandate replici de arme pentru debutanți:

- M4 sau M16 – extrem de răspândite pe terenul de airsoft, aceste replici sunt modulabile cu ușurință cu ajutorul unor accesorii.

- MP5 – în egală măsură un model popular însă o replică care nu are atâtea posibilități de upgrade.

- AK47 -posibilități de upgrade intern.