Nemulțumit deoarece nepotul lui fuma și lipsea nopțile de acasă, un bărbat a luat o decizie radicală, pe care însă probabil că o va regreta toată viața: l-a legat pe băiat cu lanțuri într-o cameră!

Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, bunicul, în vârstă de 64 de ani, își va petrece următorii 2 ani și 8 luni la închisoare, după ce a fost acuzat și condamnat pentru sechestrare.

Întâmplarea șocantă a avut loc în vara anului 2020, atunci când, supărat că minorul în vârstă de 15 ani s-ar droga și ar fura, bunicul său l-a legat în casa în care locuiau după ce părinții băiatului au plecat la muncă în Franța.

„S-a reținut că inculpatul, în perioada 13-16 august 2020 şi 20-24 august 2020, a lipsit de libertatea de mişcare persoana vătămată minoră, nepot pe care îl avea în îngrijire, ţinându-l pe minorul în vârstă de 15 ani legat cu un lanţ de picior, asigurat cu un lacăt şi prins de un perete, într-o cameră a imobilului, punând în acest fel în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a acestuia”, au afirmat anchetatorii.

Pe 16 august, tânărul a reușit să scape, după ce a găsit un topor cu care a reușit să rupă lanțul, însă pe 20 august el a fost din nou sechestrat, până la data de 24 august, când a găsit un telefon de pe care a sunat la 112. Însă dialogul pe care l-a avut cu operatorul este de-a dreptul incredibil: angajatul statului i-a spus că este posibil chiar el să fie amendat, pentru că nu este sechestrat, ci bunicul său are grijă de el, deoarece nu este normal ca el să fumeze!

Iată mai jos dialogul pe care băiatul sechestrat l-a avut cu operatorul de la serviciul de urgență:

112: Alo!

Băiatul sechestrat: Alo!

112: Da!

Băiatul sechestrat: Bună seara!

112: Bună seara!

Băiatul sechestrat: Aş vrea şi eu un echipaj de poliţie pe *******, numărul 13, pentru că-s legat cu lanţul. Intraţi în curte, mai în fund, şi mă vedeţi aici, legat în curte, în casă.

112: De ce te-a legat?

Băiatul sechestrat: Pentru că fumez şi nu-mi dă voie.

112: Păi n-ai voie să fumezi, e logic.

Băiatul sechestrat: Da, dar m-a legat cu lanţul.

112: Da, o să vină să dea o amendă, da?

Băiatul sechestrat: Eu vreau să-mi dea drumul.

112: Păi eu ţi-am spus ce o să facă poliţia. O să vină acolo şi o să aplice o amendă, da? Părinţii tăi unde sunt?

Băiatul sechestrat: Părinţii mei nu sunt aici, sunt în Franţa.

112: De cât timp sunt în Franţa?

Băiatul sechestrat: De vreun an. Și mă ţine sechestrat de o săptămână aici, nene.

112: Nu există sechestrare, e bunicul, are grija ta, tu eşti minor.