Copiii beneficiază de o serie de beneficii specifice în urma participării la activități extracurriculare. Muzica dezvoltă auzul, sportul promovează coordonarea și așa mai departe. Dincolo de aceste aptitudin stereotipate, se poate îmbunătăți, de asemenea, inteligența copilului în cauză. În acest sens, două activități foarte specifice au fost identificate de oamenii de știință.

Anul școlar este acum în curs de desfășurare. Pe măsură ce copiii se întorc în sălile de clasă și în curțile de joacă, unii părinți se gândesc deja la activitățile extrașcolare la care micuții lor pot lua parte pentru a fi stimulați, a progresa, a se cultiva, a se menține sănătoși și/sau a-și lua gândul de la altceva. Chiar dacă cei mici nu văd mai departe de vârful nasului, părinții știu cât de utile sunt aceste activități pentru bunăstarea, sănătatea și chiar succesul lor. 

Participarea la o activitate în afara școlii aduce numeroase beneficii - fie că este vorba de sport, de arte și meserii (cum ar fi artele plastice), de activități culturale sau de a învăța să cânte la un instrument muzical.

Printre această gamă infinită de posibilități, două activități în special au fost lăudate pentru efectele lor pozitive asupra inteligenței copilului în cauză. Acestea sunt practicarea unui sport de echipă și cititul. Potrivit unui studiu care a analizat creierul a 500 de tineri, aceste două activități de petrecere a timpului liber "sunt asociate cu o capacitate cognitivă îmbunătățită": memoria, capacitatea de gândire și capacitatea de a învăța a celor care le practică sunt mai bine dezvoltate. Cu alte cuvinte, aceste două lumi aparent opuse îi fac pe copii mai inteligenți și mai eficienți din punct de vedere cognitiv. 

sursa foto: shutterstock.com