Un sondaj recent realizat de American Enterprise Institute's American Life Survey Center, în colaborare cu Fundația John S. și James L. Knight, a furnizat date interesante despre mai multe aspecte ale vieții diferitelor generații din SUA.

Unul dintre aspectele analizate a fost identitatea sexuală a tinerilor și adulților, iar sondajul relevă faptul că aproape una din trei femei din generația Z se identifică ca fiind LGBT (lesbiene, gay, bisexuale și transsexuale), în special ca bisexuale.

Potrivit studiului, există din ce în ce mai multe persoane LGBT în fiecare generație, în special persoane care se definesc ca fiind bisexuale.

Din ce în ce mai multe persoane LGBT din fiecare generație fac parte din comunitatea LGBT

Conform datelor sondajului, există o diferență tot mai mare între generații în ceea ce privește identitatea LGBT, adică tot mai mulți tineri sunt LGBT.

Prin urmare, tinerii adulți de astăzi sunt mult mai predispuși decât tinerii din generațiile anterioare să se identifice ca fiind gay, lesbiene, bisexuali sau transsexuali.

Dacă ne uităm la cifrele populației generale, constatăm că aproape nouă din zece americani (88%) se identifică ca heterosexuali, în timp ce 5% se identifică ca bisexuali, 3% ca gay sau lesbiene și 2% ca având altă orientare.

În Statele Unite, orientarea și identitatea sexuală variază considerabil în funcție de vârstă, iar fiecare generație are propriile gusturi (vedem cum modelele generaționale nu sunt complet liniare, deși există din ce în ce mai multe persoane LGBT):

Generația Z (născuți între 1994 și 2010). 23% dintre adulții din această generație, adică aproape unul din patru, se identifică ca fiind gay, lesbiene, bisexuali sau de altă orientare.

Milenialii (născuți între 1981 și 1993). 17% dintre mileniali se identifică ca fiind homosexuali, lesbiene, bisexuali sau de altă orientare.

Generația X (născuți între 1965 și 1980). 6% se identifică ca fiind gay, lesbiene, bisexuali sau de altă orientare.

Baby boomeri (născuți între 1946 și 1964). 5% se identifică ca fiind gay, lesbiene, bisexuali sau orice altă orientare.

Bisexualitatea și diferențele de gen

În cazul specific al bisexualității, 13% dintre adulții din generația Z din SUA se identifică ca fiind bisexuali, de peste șase ori mai mult decât proporția corespunzătoare a generației baby boomers.

În ceea ce privește diferențele de gen, aproape una din trei femei din Generația Z (31%) se identifică ca fiind lesbiană, bisexuală sau ceva mai mult.

În cazul bărbaților, proporția este mai mică, mai puțin de unul din cinci bărbați din Generația Z (16%) identificându-se ca gay, bisexuali sau ceva de genul acesta.

foto: shutterstock.com