Încercarea de a consola un bebeluș cu nasul înfundat este unul dintre cele mai frustrante lucruri cu care se poate confrunta un proaspăt părinte. 

Firește, un bebeluș înfundat nu poate respira bine nu poate mânca sau dormi (ceea ce înseamnă că nici tu nu poți dormi), dar nu e ca și cum i-ai putea da un decongestionant fără prescripție medicală sau o cutie de șervețele. 

Singurele opțiuni disponibile pentru a ajuta la curățarea nasului înfundat al bebelușului sunt aspiratoarele cu bulb de cauciuc sau aspiratoarele nazale cu pai. Dar sunt periculoase aspiratoarele pentru bebeluși? Pot aspiratoarele nazale să provoace deteriorarea nasului mic și înfundat al bebelușului?

Într-un cuvânt, da, aspiratoarele nazale nu sunt deosebit de periculoase. Dar, există totuși un mod corect de a le folosi, iar nefolosirea corectă a aspiratoarelor nazale ar putea cauza probleme. Acele nasuri mici de bebeluș sunt încă, ei bine, mici, și trebuie tratate cu blândețe. Dacă deveniți prea agresivi puteți avea ca rezultat sângerări nazale și umflături.

Există, de asemenea, un pas pe care îl puteți face înainte de a scoate mucii bebelușului pentru a ajuta la deplasarea acestuia. "Cel mai bine este să folosești soluție salină înainte de a aspira pentru a slăbi mucusul", spune Dr. Tanya Altmann, medic pediatru, pentru Romper.

"Aspirarea unui nas uscat sau o aspirare prea puternică poate irita sau răni pielea delicată din interiorul nasului. De asemenea, aspirarea exagerată poate provoca uneori și mai multe umflături și iritații și poate face să pară că bebelușul este mai congestionat. Încercați să nu aspirați mai mult de câteva ori pe zi. Soluția salină nazală de sine stătătoare este bună."