Vești bune pentru copiii care fac sport de performanță. Vor primi lunar de stat o sumă de bani, mai exact tichete în valoare de 150 de lei. Proiectul de lege a trecut deja de Camera Deputaților, iar legea merge spre promulgare la Cotroceni. 

Proiectul prevede ca orice copil care practică sport de performanță și este înscris la un club sportive să primească tichete în valoare de 150 de lei pe luna, începând cu 1 ianuarie 2023. Inițiatorii proiectului spun că aceastp măsură este un real sprijin, mai ales că “în orice domeniu mai ales în sportul de performanță, motivația are un rol determinant pentru obținerea de rezultate la nivel național sau internațional, deoarece stă la baza continuității.”

Se menționează faptul că “juniorii care practică sportul de performanță au întâmpinat și întâmpină greutăți din punct de vedere financiar în ceea ce privește achiziționarea echipamentului sau materialelor sportive, achiziționarea alimentelor sau la medicație necesare efortului depus, toate fiind destul de costisitoare, precum și transportul aferent participării la pregătirea zilnică sau la competițiile locale județene naționale și internaționale necesare practicării sportului de performanță.” 

Tichetele vor putea fi folosite doar pe teritoriul României și sunt destinate pentru achiziția articolelor și echipamentelor sportive fiecărui sport practicat ori pentru transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.