Există boli care apar la copii din cauza lipsei de igienă și este foarte important să le cunoașteți pentru a le preveni și evita.

În acest sens, părinții ar trebui să fie mereu atenți la starea de bine a copiilor lor, motiv pentru care ar trebui să fie atenți la orice schimbare ce apare pe corpul lor.

Pielea este una dintre cele mai afectate atunci când nu există o igienă corespunzătoare. Experții atrag atenția asupra faptului că lipsa băii zilnice, lipsa spălării pe dinți, lipsa spălării frecvente a mâinilor și chiar lipsa schimbării hainelor pot afecta sănătatea copiilor.

Scabie: Această afecțiune apare în urma contactului cu parazitul Scabiel și este asemănătoare cu păduchele de cap. Se transmite prin contactul cu o persoană infectată și cauzează probleme pe tot corpul. Mâncărimile se intensifică noaptea și la temperaturi ridicate.

Dermatita: În acest sens, specialiștii atrag atenția asupra faptului că dermatita este o afecțiune care poate fi tratată prin găsirea agentului cauzal și care poate provoca roșeață, mâncărimi, vezicule, etc.

Diaperita: Această problemă apare din cauza umezelii constante și a aerisirii deficitare a zonei în contact cu urina și materiile fecale; ea predispune copiii la infecții care alterează bariera cutanată.