Hrănirea copiilor este una dintre problemele care îi îngrijorează cel mai mult pe părinți. Mai ales dacă este vorba de primul copil.
Aspecte precum decizia privind alimentația complementară sau introducerea alimentelor în dieta lor pot genera multe îndoieli. În plus, pe măsură ce cresc, se schimbă și nevoile lor, ceea ce ne poate face să ne simțim și mai pierduți. Ouăle sunt unul dintre acele alimente care stârnesc îngrijorări în rândul părinților. Câte ouă pot mânca copiii pe zi? Cum să pregătim ouăle pentru copii pentru a fi cât mai sănătoase.
Ouăle, un aliment nutritiv și distractiv
Ouăle sunt un aliment interesant din punct de vedere nutrițional. Acesta ne oferă proteine de înaltă calitate cu un profil complet de aminoacizi. Proteinele sunt un nutrient necesar pentru creșterea normală și dezvoltarea osoasă la copii, deși sunt, desigur, importante în toate etapele vieții.
Prin urmare, este esențial să le furnizăm în cantități suficiente. Ouăle conțin, de asemenea, nutrienți importanți, cum ar fi acidul folic și vitaminele A, B2, B12 și D. Acestea din urmă sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor la copii.
Dar, pe lângă valoarea sa nutritivă, ouăle sunt un aliment versatil, care poate fi prezent într-o multitudine de preparate, atât sărate, cât și dulci.
Câte ouă poate mânca un copil?
Pentru școlarii cu vârste cuprinse între 3-12 ani, experții recomandă consumul de ouă de 3-4 ori pe săptămână. Cu toate acestea, mărimea porției va varia în funcție de vârsta copiilor. Se recomandă un consum săptămânal de 3 porții, cu o porție mai mare pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani (1-2 ouă pe porție). De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că aceste recomandări pot varia în funcție de cerințele individuale ale copilului.