Caz incredibil de supraviețuire! Doi copii de 6 și 8 ani s-au rătăcit în junga amazoniană din Brazilia și au supraviețuit timp de o lună în sălbăticie până au fost salvați de un tăietor de lemne. 

Glauco și Gleison Ferreira, în vârstă de opt, respectiv șase ani, s-au pierdut încercând să prindă păsări în jungla de lângă Manicoré, statul Amazonas, pe 18 februarie, potrivit BBC.

Ei au fost găsiți întâmplător marți, de către un tăiator de lemne. Copiii ar urma să se refacă complet, după ce au fost spitalizați și tratați pentru malnutriție.

Operațiune de salvare

Operațiunea de salvare a fost îngreunată deoarece frații s-au rătăcit în junglă, chiar în  timpul sezonului ploios, iar deplasarea prin jungla amazoniană este îngreunată în această perioadă.

Sute de localnici au petrecut săptămâni întregi căutându-i prin junglă. Serviciile de urgență au decis să anuleze operațiunea de căutare pe 24 februrie, însă localnicii nu s-au dat bătuți și au continuat să-i caute.

Băieții erau confuzi și flămânzi 

După aproape o lună, băieții au fost găsiți întâmplător de un tăietor de lemne la 6 kilometri distanță de satul Palmeira din rezervația naturală Lago Capanã, unde copiii locuiau alături de părinții lor.

Unul dintre băieți a strigat după ajutor când l-a auzit pe localnic lovind copacii din apropiere. După ce a pornit în direcția din care se auzeau strigătele, bărbatul i-a găsit pe cei doi băieți întinși pe jos, înfometați și cu mai multe leziuni la nivelul pielii. 

Potrivit presei locale, cei doi băieți le-au spus părinților lor că nu au mâncat nimic după ce s-au pierdut și că au trăit doar cu apă de ploaie.

Multe persoane s-au pierdut în jungla amazoniană de-a lungul timpului

Acesta nu este un caz izolat. În ianuarie 2021, pilotul Antonio Sena a petrecut 36 de zile pierdut într-una dintre cele mai izolate zone ale junglei, după ce aeronava lui s-a prăbușit, iar în 2008 un băiat de 18 ani a fost găsit după 50 de zile. El plecase la vânătoare, dar s-a pierdut într-o zonă izolată a pădurii amazoniene din Brazilia. Tânărul a murit la scurt timp după ce a fost salvat.

Foto simbol Imago