La vârsta de 18 ani, Mallory Weggemann a mers la spital pentru a face o injecție epidurală pentru dureri de spate - și a plecat șase săptămâni mai târziu paralizată din cauza procedurii care a mers prost. 

"Au fost atât de multe întrebări în săptămânile și lunile și, sincer, anii care au urmat: Cum arată un viitor pentru mine în ceea ce privește o carieră, în ceea ce privește continuarea studiilor, în ceea ce privește relațiile, o familie?". a declarat Weggemann, acum înotătoare paralimpică.

S-a temut că nu va putea rămâne însărcinată 

De asemenea, Weggemann, care a folosit un scaun cu rotile în cei 15 ani care au trecut de atunci, s-a temut că nu va putea rămâne niciodată însărcinată. 

"Nu se reduce doar la întrebarea dacă poți fizic să porți copii, să rămâi însărcinată, să duci o sarcină și să aduci pe lume un copil, dar există încă o mare parte a societății care vede acest lucru ca pe "Ce fel de mamă ai putea fi?". 

Dar după ce l-a întâlnit pe soțul ei, Jay Snyder, în 2011, Weggemann a fost pregătită să înfrunte această teamă. Cei doi au mers la mai mulți medici și au aflat că paralizia ei nu i-a afectat direct și fertilitatea. În schimb, au aflat că soțul este însă infertil. 

se confrunte cu preocupările sale. Cuplul a vizitat medicii și a aflat că paralizia lui Weggemann nu i-ar fi afectat direct fertilitatea - dar soțul ei era cel care avea infertilitate. 

"Nu vom uita niciodată: Eram într-un avion în Salt Lake City, zburând spre un eveniment, și am primit rezultatele testelor", a spus Snyder. "Și ne-am uitat la acele rezultate, ne-am uitat la ele, ne-am uitat unul la celălalt și am fost pur și simplu șocați." 

Snyder avea azoospermie, adică nu avea spermatozoizi, probabil legat de o operație pe care o suferise când avea 13 ani.

S-a produs minunea 

Snyder a fost supus unei intervenții chirurgicale invazive de recuperare a spermei, cu o rată de succes de 40%. A funcționat.

În total, Weggemann a fost supusă la 18 luni de fertilizare in vitro, inclusiv 707 injecții, două cicluri de stimulare ovariană, două prelevări de ovule, două luni de tratament hormonal pentru suspiciunea de endometrioză și două transferuri de embrioni, pe persoane, înainte de a rămâne însărcinată. Weggemann a adus-o pe lume pe fiica lor, Charlotte, în martie 2023.