După cum știe orice părinte, copiii mici pot fi fixați pe lucruri destul de ciudate. Așa că, dacă vă întrebați: "De ce se joacă copilul meu mic cu urechile mele?", vă rog să știți că nu sunteți singuri. 

Vizitați orice forum de parenting și veți găsi părinți care se întreabă același lucru și care discută despre cum copiii lor sunt la fel de fixați și ei pe o anumită pereche de lobi. Iar dacă ești un părinte nou care navighează în lumea unui copil mic, acest comportament poate părea deosebit de ciudat, deranjant sau chiar alarmant.

S-ar putea chiar să fiți îngrijorat că obiceiul de a se juca cu urechile este un semn al unei infecții a urechii. Dar am întrebat un expert ce se întâmplă cu copiii mici și urechile.

În cea mai mare parte, răspunsul este simplu: Bebelușii și copiii mici au nevoie și vor găsi modalități de a se liniști singuri. "Pe măsură ce copiii își explorează corpul, ar fi logic ca ei să găsească zone ale corpului lor care să le ofere confort", spune Dr. Natasha Burgert, medic pediatru. Copiii mici vor atinge sau se vor fixa adesea pe diferite părți ale corpului pentru a se auto-alina, spune Burgert.

"Aceste comportamente liniștitoare pot fi interpretate greșit ca fiind durere ca, de exemplu, dacă un copil își freacă urechile", continuă Burgert. Acest lucru are sens, deoarece tragerea de o ureche poate fi un semn al unei infecții la ureche.

Dar infecțiile urechii vin în general cu alte simptome, cum ar fi febra, plânsul sau agitația, probleme de somn, probleme de echilibru și probleme de auz.

Cinci din șase copii vor avea probabil una dintre aceste infecții dureroase înainte de a împlini 3 ani, potrivit Institutului Național pentru Surditate și alte tulburări de comunicare. Dar, din nou, doar pentru că sunt comune nu înseamnă că o tragere de urechi indică automat o problemă.