De Paște, carnea de miel este nelipsită de pe mesele tuturor românilor. Specialiștii atrag însă atenția asupra consumului exagerat de carne de miel, mai ales în ceea ce îi privește pe copii.

Pe lângă numeroasele beneficii pe care le are pentru sănătate, carnea de miel poate produce probleme ale digestie. 

De la ce vârstă pot mânca copiii carne de miel 

Carnea de miel poate fi introdusă în alimentația copiilor după vârsta de un 1 an și jumătate. Mielul viu trebuie să aibă mai mult de 15 kilograme, pentru că sub această greutate carnea nu este recomandată pentru consum, mai ales de copiii mici, pentru că este foarte greu de digerat din cauza cantității mari de colagen din carne. 

De asemenea, medicii atrag atenția că proteina din carnea de miel poate provoca alergii la copii, ce pot apărea chiar și la 12 ore de la consum. 

Carnea de miel trebuie consumată în cantități mici, deoarece în 100 de grame se află 60% din necesarul zilnic de proteine pentru un adult. 

În consecință, porția unui copil, între 1,5 ani și 2 ani, nu trebuie să treacă de 50 de grame de carne de miel, scrie whfoods.com.

Cea mai bună carne pentru cei mici este carnea de pe pulpă. De evitat în cazul copiilor sunt ciorba de miel și preparatele din organe. Carnea de miel poate fi consumată de două ori pe săptămână, dar nu mai mult de 50 de grame. Pentru copiii între 2 și 6 ani se recomandă 100-150 de grame de carne de miel într-o zi, dar nu două zile la rând.