Pot copiii mici să mănânce popcorn? Este o gustare atât de ușor de făcut și este ușor de luat cu tine în anumite locuri (este, de asemenea, una dintre cele mai populare gustări la evenimente distractive sau lucruri de făcut), dar când pot copiii să mănânce popcorn?

Când este sigur să se bucure ca o gustare, fără să fim îngrijorați de sufocare? În timp ce există multe pericole evidente de sufocare pentru copii, cum ar fi hot-dog, bomboane și gumă de mestecat, chiar și bunătățile aparent sănătoase, cum ar fi strugurii, nucile, legumele crude și floricelele de porumb, pot fi periculoase pentru copiii mai mici de 4 ani.

 "Popcornul este unul dintre alimentele cu cel mai mare risc de sufocare pentru copiii mici. Spre deosebire de alte alimente cu risc ridicat de sufocare, nu prea ai ce să faci pentru a-l face mai puțin periculos", spune Dr. Lyndsey Garbi, pediatru șef la Blueberry Pediatrics.

 "Copiii mici nu au capacitatea de a o mesteca bine și de a manipula miezul, care poate rămâne blocat în căile respiratorii. Fiind un aliment popular la petrecerile de aniversare și în timpul filmelor, este foarte important ca familiile să știe să se abțină de la a le da micuților lor." Deci, pe scurt, poate un copil de 2 ani să mănânce popcorn? Categoric nu.

Când pot copiii să mănânce popcorn?

Recomandarea oficială a Academiei Americane de Pediatrie (AAP) este că părinții nu ar trebui să le ofere popcorn copiilor lor până când aceștia nu au depășit vârsta de 4 ani. Este mai bine să fii sigur și să aștepți până când copilul tău se poate bucura cu adevărat de aceste alimente. Odată ce împlinește 4 ani, ar trebui să fie în regulă să-i dai copilului tău popcorn. Totuși, dacă sunteți îngrijorat cât de puțin de capacitatea copilului de a face față unor alimente mai avansate, discutați mai întâi cu pediatrul despre momentul în care consideră că cel mic poate mânca popcorn.