O mămică din Georgia vrea ca tot mai multe persoane să afle despre boala genetică pe care o are fiul ei. 

Katelyn Samples, din Georgia, a aflat pentru prima dată despre sindromul părului nepieptănat în iulie 2021, după ce a primit un mesaj pe Instagram de la un urmăritor care văzuse o fotografie cu fiul ei cel mic, Locklan.

Locklan, în vârstă de 1 an și 5 luni, a fost diagnosticat cu sintromul părului de pieptănat.  

Micuțul s-a născut cu păr negru, normal pentru un bebeluș. Pe măsură de săptămânile au trecut, părul acestuia s-a transformat într-un puf bolnd. 

După ce a aflat despre sindromul părului de nepieptănat de la urmăritorul ei de pe Instagram, mama în vârstă de 33 de ani l-a sunat pe medicul pediatru al lui Locklan, care nu știa nici el despre această afecțiune. După ce au fost direcționați către un specialist dermatolog pediatru de la Spitalul Emory din Atlanta, medicii au putut confirma diagnosticul lui Locklan.

Sindromul părului nepieptănat este o afecțiune extrem de rară caracterizată prin păr foarte moale, blond-argintiu, cu o textură fragilă, care crește în toate direcțiile. Potrivit National Institutes of Health, cazurile pot deveni evidente la copii în orice moment între trei luni și 12 ani și sunt cauzate de diferențele în formarea firului de păr.

De când Locklan a fost diagnosticată cu sindromul părului de nepieptănat, Samples a început să împărtășească călătoria fiului ei pe rețelele de socializare, unde a reușit să răspândească conștientizarea și să se conecteze cu alții care trăiesc cu aceeași afecțiune. În câteva săptămâni, pagina de Instagram a lui Locklan @uncombable_locks a crescut de la 3.000 de urmăritori la aproape 17.000, devenind practic o comunitate a persoanelor care trăiesc cu această afecțiune. 

Sursă foto: Instagram


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: