Un studiu realizat la Universitatea din Chicago dezvăluie că persoanele născute în octombrie au șanse mai mari să atingă vârsta de 100 de ani decât cei născuți în aprilie, de exemplu. 

Nu este singura cercetare în acest sens: un alt studiu realizat în emisfera nordică evidențiază că bebelușii născuți toamna trăiesc mai mult decât cei născuți primăvara.

După cum a raportat Reader's Digest, două studii subliniază avantajele ca ziua de naștere să se încadreze între septembrie și noiembrie. Primul este unul al oamenilor de știință de la Universitatea din Chicago, care a comparat datele despre persoanele născute între 1880 și 1895 care au trăit până la 100 de ani sau mai mult cu frații sau soții lor.

Concluzia principală a studiului este că cei născuți în octombrie au mai multe șanse de a supraviețui până la 100 de ani decât cei născuți în aprilie. 

Studiul subliniază că cei născuți în martie, mai și iulie au produs cu 40% mai puțini centenari decât în alte luni.

Și nu sunt singurele date: cel de-al doilea studiu de luat în calcul, realizat pe oameni născuți în emisfera nordică, susține ideea că speranța de viață depinde de luna în care te-ai născut. Norocul se înclină și spre ultimele luni ale anului: s-a descoperit că și bebelușii de toamnă trăiesc mai mult decât bebelușii de primăvară.

Nu se știe cu siguranță care sunt motivele care stau în spatele acestui fenomen: una dintre ipoteze este că acești bebeluși sunt mai puțin expuși la anumite boli sezoniere care pot afecta longevitatea, evitând temperaturile extrem de ridicate și scăzute din vară și iarnă.

foto: shutterstock.com