Lumea ta s-a schimbat de când ai aflat că porți o minune cu tine, așa-i? Totul se învârte acum în jurul lui. Ce nume va avea, cine îl va boteza, cine îi va fi părintele spiritual, la ce grădiniță îl vei înscrie, ce va alege să facă în viață. Va fi un copil precoce și va învăța să cânte și să danseze, așa cum Mozart a făcut încă de la vârsta de 4 ani, când a compus prima sa piesă? 

Toate aceste întrebări îți trec prin minte și multe altele, și este firesc. Însă, să revenim cu picioarele pe pământ și să-ți propunem în acest articol cum să- amenajezi camera bebelușului tău, astfel încât să ai impresia că vă aflați în rai. Într-un rai creat de voi. Ce spui? Ești pregătită?

7 recomandări pentru o cameră a copilului de poveste

Să începem cu începutul…

1. Planifică spațiul. 

Începe prin a planifica spațiul disponibil în camera bebelușului și decide cum să îl utilizezi. 

Ai nevoie de un colț pentru pătuț, un spațiu pentru schimbarea scutecelor, pentru depozitarea hainelor și jucăriilor, un loc pentru balansoarul în care te vei așeza cu cel mic la piept și un loc pentru coșul de haine. Sunt spații de trebuință.

2. Stabilește bugetul disponibil.

Ai nevoie să-ți stabilești de la început bugetul disponibil pentru amenajarea camerei bebelui.

2. Ce mobilier alegi?

Optează pentru piese de mobilier practice, multifuncționale, sigure și confortabile pentru bebeluș. Un pătuț cu saltea confortabilă, o măsuță cu sertare pentru schimbarea scutecelor, o comodă sau un dulap pentru haine, un coș pentru jucării, un fotoliu confortabil pentru tine, însoțit de un banc pentru așezarea picioarelor, un balansoar sunt elemente care se regăsesc de obicei în camera bebelușului.

3. Colorează în magie.

Alege culori blânde și neutre pentru pereți și mobilier pentru a crea o atmosferă calmă și relaxantă în camera bebelușului. Adaugă elemente decorative precum tablouri, fotografii înrămate. Completează cu perdele, draperii și un covoraș care să aducă un strop de personalitate și căldură spațiului.

Poți tapeta un perete sau mai mulți în teme magice, de poveste, cu prinți și prințese. 

4. Optează pentru surse de iluminat cu mai multe nivele de temperatură. 

Asigură-te că este suficientă lumină naturală în timpul zilei și adaugă iluminat ambiental de pe luminidepoveste.ro pentru a crea o atmosferă plăcută în timpul serilor și nopților.

5. Siguranța în prim-plan.

Fii atentă la siguranța în cameră și asigură-te că mobilierul și accesoriile sunt fixate în mod corespunzător pentru a preveni accidentele. Instalează protecții la prize și colțuri preventiv pentru atunci când va crește, și alege mobilier cu margini rotunjite pentru a minimiza riscul de rănire.

6. Împarte spațiul optim. 

Împarte camera în zone distincte pentru a facilita diferitele activități precum schimbarea scutecelor, joaca etc.

7. Creează un colțișor pentru tine și cel mic.

Pentru că ai nevoie de momente liniștite cu cel mic, poate că vei dori să îți amenajezi un colțișor în care vei așeza un balansoar pentru relaxare și o măsuță pe care poți plasa cana cu ceai, o carte, o lampă. 

Nu-i deloc greu să amenajezi camera celui mic. De fapt, este o plăcere să faci asta și să-ți imaginezi că acea cameră va fi locuită de o nouă minune în viața voastră, care va apărea sau care deja s-a născut.