Un cuplu de homosexuali din New York a fost salvarea unui bebeluș abandonat la metroul din metropola americană, scrie BBC.

Danny Stewart se grăbea să se întâlnească cu partenerul lui când a dat peste un bebeluș abandonat într-o stație de metrou din New York.

Întâmplarea a avut loc în august 2000 și a reprezentat șansa vieții pentru Danny Stewart și Pete Mercurio, dar și pentru micuțul abandonat de părinții lui.

Danny a descoperit „pachetul” suspect în stația de metrou și, inițial, a crezut că este doar o păpușă. Totuși, la o privire mai atentă, și-a dat seama că este un nou-născut cât de poate de real. În stare de șoc, vâzând că micuțul încă avea urme ale cordonului ombilical pe corpul lui micuț, Danny a încercat să atragă atenția trecătorilor, cerându-le ajutorul. Nimeni nu i-a dat atenție bărbatului, care a sunat în cele din urmă singur la numărul de urgență și a informat autoritățile despre cazul scandalos de abandon.

Micuțul a fost preluat de polițiști și dus la spital pentru îngrijiri. Danny și Pete s-au întors la viețile lor obișnuite, cu toate că nu-și puteau lua gândul de la întâmplare.

La scurt timp, Danny a fost chemat în sala de judecată, pentru a depune mărturie despre felul în care l-a găsit pe cel mic.

A fost momentul în care Danny și Pete și-au dat seama că trebuie să lupte pentru băiețel. Cei doi au depus cerere de adopție și l-au primit pe micuț în custodie până la soluționarea dosarului. Kevin, așa cum a fost botezat, a devenit oficial fiul celor doi pe 17 decembrie 2002.

Kevin are acum 20 de ani, merge la facultate, unde studiază matematica și informatică, iar Danny și Pete s-au numărat printre primele cupluri gay care s-au căsătorit după legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în statul New York.

 

Sursă foto: Instagram


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: