Toți părinții își doresc să aibă în primul rând un copil sănătos. Cu toate acestea, adevărul e că orice viitor părinte are o anumită dorință în ceea ce privește sexul copilului. 

Așadar, dacă vrei să înclini balanța în favoarea conceperii unei fetițe, iată care sunt cele mai bune poziții sexuale. 

O mare parte din sfaturile privind diferitele modalități de a concepe o fată sau un băiat se bazează pe o carte: How to choose the sex of your baby, de Dr. Landrum Shettles.

Teoria a fost atât de populară în anii 1960, încât oamenii încă se referă la "metoda Shettles".

Sexul bebelușului tău este determinat de cromozomi. Aceștia primesc unul dintre aceștia de la ovul (întotdeauna un cromozom X) și unul de la spermatozoizi (care poate fi X sau Y).

După fertilizare, un zigot XX (denumirea tehnică pentru ovulul și sperma combinate înainte ca celulele să înceapă să se dividă) va deveni o fată, iar un XY va deveni un băiat.

Așadar, dacă doriți să "alegeți" sexul copilului dumneavoastră, tot ce trebuie să faceți este să oferiți spermatozoizilor X sau Y cele mai mari șanse de a fi primii care ajung la ovul.

Ce este metoda Shettles

Metoda Shettles este, în esență, un set de sugestii pentru a influența fertilizarea ovulului de către spermatozoizii X sau Y.

Aceasta pretinde că are o acuratețe de cel puțin 75%, dar, bineînțeles, nu putem confirma acest lucru.

Dar, dacă îți dorești o fiică, iată ce ar trebui să știi despre spermatozoizii cu cromozom X:

  • Sunt mai lenți decât omologii lor cu cromozomul Y.
  • Trăiesc mai mult și au mai multă rezistență.
  • Preferă un mediu acid.

Deci, pe scurt, dacă vrei să concepi o fată, trebuie doar să găsești o poziție sexuală care să se potrivească acestor caracteristici.

Cele mai bune poziții sexuale pentru a avea o fată

Potrivit Shettles, acestea sunt cele mai bune poziții pentru a concepe o fată:

Femeia deasupra 

O penetrare superficială înseamnă că sperma ajunge mai aproape de deschiderea vaginală și mai departe de ovul.

Este posibil ca sperma purtătoare de cromozom "masculin" sau Y să nu aibă puterea de rezistență pentru a ajunge la ovul de aici, așa că rezultă că ați avea șanse mai mari să concepeți o fată.

Poziția misionarului

Este o poziție clasică și s-ar putea să fie și cea mai bună poziție pentru a rămâne însărcinată cu o fată.

Din nou, această poziție nu îi permite partenerului tău să meargă la fel de adânc, mai ales dacă reziști tentației de a-ți înfășura picioarele în jurul corpului tău.

Lingura

Îmbrățișarea duce la fete, se pare.

Din nou, dintre toate pozițiile sexuale pe care ai putea să le încerci, aceasta este una dintre cele mai superficiale, așa că avantajează spermatozoizii cu cromozomul X.