Atunci când primul copil al Prințului Harry și al lui Meghan Markle, Archie, s-a născut în mai 2019, cuplul a anunțat că numele complet al fiului lor este Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Cu toate acestea, în 2024, au decis oficial să folosească numele de familie Sussex atât pentru Archie, cât și pentru fiica lor, Lilibet.

Vestea vine la scurt timp după ce ducele și ducesa de Sussex au lansat site-ul Sussex.com, care le-a adus un nou val de critici. 

În primul rând, internauții au fost nemulțumiți pentru că aceștia au folosit o stemă - deși nu mai sunt membri activi ai familiei regale - precum și utilizarea Sussex în numele domeniului.

Când Prințul Harry și Meghan Markle au părăsit monarhia în 2020, Regina Elisabeta le-a cerut să nu mai folosească marca regală Sussex (care făcea parte atunci din numele de utilizator Instagram și din numele site-ului lor). În anii care au urmat, cuplul a folosit în schimb Archewell pentru site-ul și compania lor de producție.

Când a fost lansat, Archewell a fost o aluzie la fiul lor Archie. Dar acum că au doi fii, se crede că au vrut un site web care să reflecte întreaga familie și proiectele lor. The Times Of London a relatat că s-au decis pentru Sussex pentru că în ultimul an l-au adoptat cu toții ca nume de familie, în ciuda faptului că micutii au folosit ani de zile numele Mountbatten-Windsor.

Schimbarea numelui de familie din Mountbatten-Windsor în Sussex datează de la încoronarea regelui Charles. Când bunicul lor a urcat pe tron, Archie și Lilibet au urcat pe linia de succesiune, iar copiii au primit noile titluri de Prinț și Prințesă de Sussex. 

Prinții și prințesele britanice își folosesc adesea titlurile sau titlurile părinților lor ca nume de familie; de exemplu, Prințul Harry și Prințul William au fost numiți William de Wales. 

Adoptând Sussex pentru fiii lor, cuplul nu face decât să urmeze tradiția. De asemenea, este, fără îndoială, mai ușor pentru Harry și Meghan, care își stilizează numele ca Duce și Ducesă de Sussex, să aibă în sfârșit aceleași nume de familie ca și copiii lor.

foto: shutterstock.com