O scrisoare a unei învățătoare ieșite la pensie a devenit virală după ce a mărturisit, în termeni destul de duri, că părinții poartă o mare vină pentru eșecul școlar al copiilor. 

Deși scrisoarea a fost publicată în urmă cu câțiva ani, aceasta este în continuare actuală și distribuită masiv pe rețelele de socializare. 

Este vorba despre Lisa Roberson, o profesoară pensionară din Georgia, Statele Unite. Ea a scris această scrisoare sinceră și dură în 2017, dar cu siguranță, când a trimis-o redactorului de la The Augusta Chronicle, ziarul din statul ei natal, nu i-a măsurat impactul pe care l-ar putea avea aceasta. 

"Părinții sunt problema" 

"În calitate de profesor pensionar, m-am săturat de oameni care nu știu nimic despre școlile publice sau care nu au fost recent într-o sală de clasă și care decid cum să repare sistemul de educație.

Nu profesorii sunt problema! Părinții sunt problema. Ei nu își învață copiii manierele, respectul sau măcar noțiunile de bază despre cum să se înțeleagă cu ceilalți. Copiii vin la școală cu pantofi care costă mai mult decât tot costumul profesorului, dar nu au creioane și hârtie. Cine le oferă? Profesorii le oferă de obicei din buzunarul propriu.

Când vă uitați la școlile care "eșuează", uitați-vă la părinți și la elevi. Vin părinții la ședințe? Discută ei în mod regulat cu profesorii? Se asigură că copiii lor sunt pregătiți, având la dispoziție materialele necesare? Se asigură că își fac temele?

Au numere de telefon funcționale? Își iau elevii notițe în clasă? Își fac temele? Ascultă elevii în clasă sau sunt ei sursa întreruperilor din clasă?

Analizând acești factori, veți vedea că nu școlile sunt cele care eșuează, ci părinții. Profesorii nu-și pot face treaba lor și nici pe cea a părinților - până când părinții nu se ridică și nu-și fac treaba, nimic nu se va îmbunătăți!"