Armata rusă continuă bombardamentele asupra marilor orașe din Ucraina, iar cetățenii trăiesc într-o stare de permanentă teroare. Imagini cutremurătoare fac înconjurul planetei.

Mamele încearcă să-și adăpostească pruncii din calea invadatorilor. Bebeluşii născuţi prematur şi copiii bolnavi de cancer sunt trataţi în subsolul spitalelor.

Copiii mai mari prea bolnavi pentru a reveni acasă sau a fugi din capitală alături de familii ca urmare a invaziei ruse în Ucraina se adaptează la viaţa sub asediu, stând la distanţă de ferestre şi urmând tratamentul cu perfuzii pe culoarele spitalelor.

Postul independent de televiziune Nexta TV a publicat o imagine dintr-un adăpost anti-bombe unde câteva mame au grijă de bebelușii mutați cu pătuțuri și jucării pe termen lung. O parte dintre părinții lor au pus mâna pe arme și încearcă să apere orașul.

Mărturiile unei mame adăpostite într-un subsol alături de fetiţa ei

Olga Kozma se află de câteva zile într-un subsol din Kiev, alături de fiica ei de 1 ani şi opt luni.

„Sirenele sună ba la fiecare 20 de minute, ba din 10 în 10 minute, noi nu ştim cât trebuie să stăm în subsol, noi încărcăm telefoanele şi citim noutăţi” Toate persoanele din cartier sunt în subsol. Sunt copii, începând cu 3 luni, fetiţa mea are 1 an şi 8 luni şi noi cerem ajutor de la toată lumea. Vă rugăm să faceţi mitinguri să povestească lumea cum e adevărul, cum zboară avioanele deasupra noastră. La noi se nasc acum copii în subsoluri” a declarat printre lacrimi tânăra din Kiev, informează TVR.

„Este împuşcată populaţia civilă, oameni civili care nu ştiu să ţină o puşcă în mână şi iau armele ca să ne apere. Eu nu ştiu cum o să rezistăm, vă rog să ne ajutaţi!” este apelul tinerei mame.

Foto Twitter