Un tată a înregistrat comportamentul copiilor săi atunci când el își folosește telefonul mobil și când nu. Diferența? Uriașă. Este un exemplu clar a ceea ce înseamnă să fii părinte cu prezență și a ceea ce înseamnă să faci acest lucru uitându-te mai mult la telefonul mobil decât la copiii tăi.

Un videoclip care arată cum să fii părinte distras

Un tată a înregistrat diferența de comportament al copiilor săi atunci când el folosește telefonul și când nu. Iată de ce este atât de important să le acorzi atenție.

În videoclip vedem compararea mai multor scene aparent identice (din punct de vedere al decorului), cu același tată și aceiași copii, dar cu diferențe notabile între ele; într-una dintre ele, tatăl este atent cu ei, se joacă cu ei, îi privește în ochi, îi ascultă, îi atinge...

În celălalt, în schimb, se uită doar la telefonul mobil, iar distanța dintre ei este evidentă. Puteți vedea videoclipul aici, în acest fir de Twitter încărcat de @ceciarmy:

Părinții distrasi: mai mult concentrați pe telefoanele mobile decât pe copii

Experții au numit acest tip de parenting "parenting distras", adică părinți care sunt prezenți, dar nu sunt prezenți atunci când petrec timp cu copiii lor. A devenit un obicei să fim aproape compulsiv atenți la notificările telefonului mobil, iar acest obicei - sau, de fapt, acest abuz - are o influență negativă directă și indirectă asupra educației copiilor noștri.

Faptul de a fi în permanență conectați la telefoanele noastre mobile ne deconectează de copiii noștri și îi face să creadă că nu sunt suficient de importanți pentru ca tu să le acorzi atenție. Ei se simt ignorați și, în timp, vor imita acest comportament într-un mod similar cu alte persoane.

Timpul care trece nu îl veți mai recupera niciodată, iar copiii vor fi copii doar o singură dată.

shutterstock.com