Eveniment istoric pentru omenire, marți, 15 noiembrie, numărul locuitorilor planetei a ajuns la 8 miliarde. Bebelușul care a marcat acest număr s-a născut în Republica Dominicană.

Este vorba despre micuțul Damián, care s-a născut în centrul medical Nuestra Señora de la Altagracia din Santo Domingo. Sub sloganul "8 miliarde de oameni mai puternici", Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) au sărbătorit acest moment important din istoria modernă.

Micuțul de 2,77 kilograme și de 52 de centimetri a devenit prima persoană de pe planetă care a stabilit acest record. Pe baza unei proiecții simbolice, ONU și UNFPA au stabilit că, până la jumătatea lunii noiembrie 2022, populația lumii va atinge această cifră. Așadar, odată cu sosirea lui Damian, istoria omenirii a scris un nou și provocator capitol.

Dr. Michael Trinidad, managerul departamentului de obstetrică al centrului medical, și echipa sa au asistat-o pe mama în vârstă de 35 de ani în timpul nașterii lui Damian, care a decurs "fără nicio complicație", a declarat pentru agenția de presă Efe obstetricianul.