Vladimir Putin, președintele Rusiei, și-a ascuns încă de la începutul carierei sale politice viața personală. Liderul de la Kremlin nu a dorit să dea niciodată detalii despre familia sa, ba chiar le-a ascuns pe fiicele sale de viața publică schimbându-le până și numele. Rareori a vorbit Vladimir Putin despre cele două fiice pe care le are împreună cu fosta sa soție Ludmila. 

Fiica cea mare a lui Vladimir Putin se numește Mariya și este cunoscută sub numele de Mariya Vorontsova. S-a născut pe 28 aprilie 1985 și este endocrinolog. Ea are o carieră strălucită în cercetarea medicală și este expert în nanism. Este căsătorită cu un om de afaceri olandez, 

Fiica cea mică a liderului de la Kremlin are 33 de ani și se numeste Yekaterina. Ea este cunoscută sub numele de familie al bunicii ei materne, Tikhonova. Aceasta a fost dansatoare în trecut, dar acum conduce un proiect de inteligență artificială rusă. Yekaterina a fost căsătorită cu un miliardar rus, de care a divorțat. 

De ce își ascunde Vladimir Putin copiii, de fapt

Potrivit analistului rus Howard Stoffer, Vladimir Putin își ascunde familia pentru că „nu vrea să fie vulnerabil ca altcineva să-i facă ceva dacă se știe multe despre familia lui”.

În 2015, liderul de la Kremlin a vorbit despre fiice sale după ce ar fi apărut zvonuri că ar fi părăsit Rusia. 

„Ele locuiesc în Rusia. Nu au fost niciodată educate nicăieri în afară de Rusia. Sunt mândru de ele; continuă să studieze și lucrează. Fiicele mele vorbesc fluent trei limbi europene. Nu discut despre familia mea cu nimeni.”