Prichindelul din fotografie avea doar câțiva anișori când i s-a făcut această poză și nici nu visa, probabil, că va deveni unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați români din toate timpurile. Acum se laudă cu performanțe uimitoare, cu multe medalii câștigate sub culorile României, cu nenumărate ocazii în care imnul s-a auzit doar pentru el, dar și cu acceptarea unei provocări uriașe.

Marian Drăgulescu, căci despre el este vorba, a intrat în această săptămână în cursa vieții sale: Survivor România. Calitățile sale sportive și umane, care l-au ajutat să câștige nenumărate medalii ca gymnast, își spun din plin cuvântul și în concursul de supraviețuire din Republica Dominicană: încă din prima cursă la care a participat a reușit să aducă punct echipei Faimoșilor, iar capacitatea sa de concentrare și abilitățile de sportiv par să îl transforme deja în unul dintre cei mai apreciați faimoși.

Marian Drăgulescu, debut în forță la Survivor România

Deși a făcut gimnastică, nu baschet de performanță, în cursa pentru imunitate de luni seară el a reușit să își uimească și colegii, și adversarii, cu aruncările sale precise la patru coșuri amplasate pe o morișcă instabilă în bătaia vântului dominican. „Am crezut că ești lent, dar tu te concentrai la maximum”, i-a spus unul dintre colegii de echipă de la Survivor România.

Marian Drăgulescu ar putea fi și un factor de echilibru între Faimoși, echipă în care apar din când în când situații tensionate între concurenți. El a intervenit într-o dispută verbală între Emil Rengle și CRBL, sugerându-le să se concentreze mai mult pe cursă, decât pe „luptele” personale, care aduc doar energie negativă tuturor.

În vârstă de 41 de ani, Marian Drăgulescu a acceptat provocarea Survivor România și a intrat în competiție pentru a echilibra lucrurile, după eliminări succesive și descalificări pe motive medicale în echipa Faimoșilor. În prezent antrenor de gimnastică, „Marocanul” a pus jobul pe pauză pentru a participa la Survivor România. „Am venit cu forțe proaspete, să ajut echipa Faimoșilor, barca Faimoșilor. Am acceptat pentru că mi s-a părut că va fi o experiență once in a lifetime... sper să ne bucurăm la maximum de ea și cei mai buni să câștige!”, a spus Marian Drăgulescu la intrarea în competiție. 

Marian Drăgulescu este unul dintre cei mai titrați sportivi români, multiplu campion european și mondial, dar și vicecampion olimpic la sol, la JO 2004 de la Atena, competiție în care a obținut și două medalii de bronz, una la sărituri, și una în concursul pe echipe.