În România, căsătoriile între persoanele de același sex sunt interzise, dar acest lucru nu înseamnă că o persoană care are altă orientare sexuală nu poate adopta un copil ca părinte singur.

Recent, un bărbat gay din Cluj a adoptat un copil în vârstă de 7 ani. 

„Este un bărbat din Cluj care a intrat în procesul adopției, și-a asumat calitatea de părinte gay, iar DGASPC i-a transmis  tânărului că legea nu prevede că n-ai dreptul la a da șansa unui copil la o familie. E din categoria greu adoptabili. Înțeleg că are până în 7 ani (n.r. copilul). Bărbatul este într-o relație. Înțeleg că nu este primul caz (n.r. de adopție gay din România), este primul de care am reușit eu să aflu. După ce am postat am descoperit că sunt și alte cazuri care au reușit.”, a spus Vișinel Bălan, , președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați, la un post tv.

 

 

Tot acesta a scris pe pagina sa de Facebook: „Prima adopție gay din Romania. Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protecția Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări. În România, anual, aproximativ 9.000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei.”

 

Foto: Shutterstock

Dl.Goe - Ioana